Mohl se stát hrdinou  svého týmu  při utkání ve Čtyřech Dvorech. V remízovém utkání měl v 90. minutě na noze druhý gól Hluboké, který by se vší pravděpodobností byl gólem vítězným, ale Martin Sedlický z vápna branku smolně minul.

Domácí v čele s brankářem Polomčákem si mohli oddychnout, kapitán hostů jim cenný bod nesebral pod nosem. I když chybělo málo…
Martin Sedlický chvíli klečel na trávníku, nemohl uvěřit, jakou příležitost právě zahodil. Po utkání zpytoval svědomí. „Bohužel mi to skočilo. Jasná šance, byla to  má chyba. Měli jsme vyhrát, je to škoda. Beru to na sebe,“ sypal si útočník popel na hlavu.

Když se zčistajasna zjevil ve vápně neobsazený, měl kolem sebe několik metrů čtverečních volného prostoru, a tudíž dost času ke zpracování. „Po lajně zatáhl akci, tuším, Tomáš Křiváček. Zasekl, odcentroval to před Jirku (Hrouze, pozn.), který pustil míč na mne. Možná mohl zakončit už on. Škoda,“ mrzelo Sedlického, jenž patří v okresním přeboru mezi elitní útočníky. Jenže i mistr tesař se někdy utne. „Prázdná byla možná víc než půlka brány! Občas se to stává. Je to kulaté, co se dá dělat,“krčil rameny.

Nad ziskem bodu ve Čtyřech Dvorech hlubočtí fotbalisté nejásali, o poznání spokojenější byli s remízou domácí. „Chceme vyhrávat. Minule jsme ztratili doma dva body, předtím jsme prohráli v Hrdějovicích – nějak se nám  nedaří. Trochu by to chtělo podporovat útok, dostáváme zbytečné góly… Šance, jakou jsem měl já, musíme proměňovat, pokud chceme hrát na špici. Tohle jsou pro nás jasně ztrátové body. I když remíza byla asi spravedlivá, mrzí nás,“ neskrýval zklamání muž s kapitánskou páskou na rukávu.

Hlubocká rezerva přezimovala v tabulce s dvoubodovou ztrátou na první Temelín. Lídr se mezitím vyměnil, soutěži nyní vévodí Sedlec, a odstup Hluboké během tří jarních kol narostl na pět bodů. Martin Sedlický přiznává, že jeho mužstvo není v optimální herní pohodě, představy byly jiné. „Bohužel, zatím nám to nějak nevychází. Musíme se chytit, něco s tím udělat, protože jsme takoví vlažní. Pořádně si nenahrajeme, míč nám odskakuje, občas se na hřišti pohádáme,“ líčí útočník.

Až na Sedlec, s nímž se doma rozešli nerozhodně 1:1, mají Hlubočtí utkání s dalšími kandidáty postupu teprve před sebou, a tak pořadím mohou ještě zamíchat. „Nehráli jsme ještě s Temelínem a čekají nás další zápasy o špic. Musíme se dotáhnout. Nesmíme ztrácet body, se soupeři, jako jsou Čtyři Dvory, bychom měli vyhrávat!“ konstatuje Martin Sedlický.

O víkendu okresní přebor pokračuje 18. kolem. Hluboká B v neděli vyzkouší nový trávník v Olešnici.

V zimě nic nenasvědčovalo tomu, že by zjara Hlubočtí měli mít v soutěži problémy. Ale jak se zdviženým prstem často trenéři opakují, až mistrovská sezona ukáže, zda příprava byla kvalitní. „Začátek moc neodpovídá tomu, že by se nám povedla,“ připouští Martin Sedlický. „Trénovali jsme standardně, nic výjimečného. Běhali jsme na zámek, takže hlubocká klasika,“ usmívá se kapitán, jenž  věří, že Hluboká ještě promluví do bojů o nejvyšší příčky. „Uděláme pro to maximum,“ ujišťuje.

Na minulý duel rezervy vyrazil do Čtyř Dvorů s kočárkem nový kouč Hluboké A Milan Borový. Ale Sedlický tuší,  že pozvánka do prvního týmu nebude na programu dne. „Nemluvili jsme spolu. Mám pocit, že v áčku mají svých problémů dost. Do A-týmu přišel Vozi (Martin Vozábal, pozn.,), tak věříme tomu, že hru oživí. Uvidíme,“ říká Martin Sedlický a s úsměvem připouští, že sejít se na hřišti právě s Vozábalem by ho lákalo. „Známe se, jsme kamarádi a věřím, že by nám to  mohlo klapat i na hřišti!“