Po středeční výhře v Králově Dvoře v sobotu Písek porazil doma Benátky 2:1 a hlavně v první půli potěšil diváky i výkonem.

Kvality píseckého kádru si byl vědom i jejich sobotní soupeř. „My věděli, že Písek v této sezoně má obrovskou sílu, že udělal hráče, kteří mají jiný charakter než na třetí ligu,“ uvedl po zápase trenér Benátek Pavel Jícha a odtajnil i taktické záměry, s nimiž jeho tým na jih Čech jel. „Chtěli jsme tu co nejdéle udržet stav 0:0, či se pokusit i dát gól, protože věřím, že domácí by mohli znervóznět. To se nám bohužel nepovedlo a po první standardce jsme inkasovali, a když jsme pak znovu Slepičku neuhlídali a domácí vedli 2:0, měli jsme to už těžké,“ krčil rameny Jícha a dodal, že do půle byl Písek jednoznačně lepší. „Do druhé půle jsme šli s tím, že už nemáme co ztratit, a když jsme snížili, vlilo nám to energii do žil a sahali jsme po vyrovnání,“ zmínil hostující kouč Bočkovu hlavičku do tyče v 70. minutě.

I když po přestávce písečtí fotbalisté na výkon z první půle už navázat nedokázali a hlavně po obdrženém gólu jako by se začali o vítězství bát, nic to nemění na tom, že tři body v sobotu získali právem. „Soupeři gratuluji, podle mého názoru vyhrál po zásluze,“ uznal i trenér Benátek nad Jizerou. „Jsem přesvědčen, že s tím kádrem, který má, by mohl Písek hrát druhou ligu,“ dodal.

Své hráče za hru v první půli vyzdvihl i písecký trenér Ondřej Prášil: „Do přestávky jsme na hřišti byli dominantní, dali jsme dva góly a měli jsme i další situace, jenže jsme při přechodu do útočné fáze nebyli v té předposlední přihrávce tak důslední, takže jsme třetí uklidňující gól bohužel nepřidali,“ litoval písecký kouč. „V poločase jsme hráče upozorňovali, že zápas ještě rozhodnut zdaleka není, a to se potvrdilo,“ konstatoval Prášil. „Benátky po krásné akci snížily a dotáhly se na jeden gól. A poté bylo jasně vidět, jak funguje hlava a jak moc nám touha po těch třech bodech svazuje nohy,“ poznamenal.

Druhou výhru v řadě písecký lodivod označil za velice důležitou. „Věřím, že nám to pomůže do další fáze sezony a jsem za to rád.“

Že se vstup do sezony týmu příliš nepovedl, trenér Prášil přičítá i tomu, že se pozměněná sestava sehrávala. „Pohárový postup přes Pardubice nám ukázal, že tým je funkční, jenže třeba na Vltavínu ze sestavy proti Pardubicím chyběli tři hráči,“ upozornil. „Následující zápas doma s Benešovem jsme ale vyloženě prohospodařili, jako by si kluci mysleli, že se Benešov porazí sám. A na Vyšehradě to nebylo o sestavě, jako spíše o přístupu. A ten dobrý nebyl,“ vraštil čelo Prášil.

Teď je situace jiná a šest bodů v řadě posunulo Písek do středu tabulky.

Vystoupá ještě výš?