To všechno si prožili fotbalisté Dynama během hektického závěru nedělního utkání I. ligy se Slováckem.

Trenér František Cipro na tiskovce taky jen obtížně hledal slova, jimiž by své obrovské zklamání vyjádřil. „Hrozně těžko se mi mluví. Vést tři minuty před koncem 2:0 a nakonec to skončí 2:2, to člověk jen těžko zvládne skousnout.“

Zápas jeho svěřenci přitom měli rozehraný skvěle. Brzy šli do vedení, které po hodině hry z pokutového kopu ještě navýšili. O penaltě byly diskuse, ale hru rukou Trousil přiznal a jak televizní šot potvrdil, rukou zahrál ve vápně.

Přestože nějakou výraznou převahu v poli si nevynutili, vzadu působili naprosto suverénním dojmem – rána Trousila z voleje do břevna byla sice výstavní, přišla ale až čtvrt hodiny před koncem a byla to prakticky úplně první střela, která Daňka v domácí brance ohrozila…

„Slovácko v držení míče asi na tom bylo i líp než my, ale do šance se nedostalo. Náš brankář naprosto bez práce, obrana bez práce. Byli jsme nebezpečnější a mohli dát i další góly,“ zmínil trenér Cipro hlavičku Řezníčka, kterou jen reflexivně Heča vyrazil. „Chytil jasný gól,“ soudil Cipro. „Škoda jen, že jsme soupeři umožnili, aby nás pak ze dvou standardek ohrozil. To jsme si koledovali a bohužel jsme si z toho poučení nevzali a v samém závěru jsme o jasné vítězství přišli,“ jen nevěřícně budějovický kouč kroutil hlavou.

„Co s tím ale naděláme, takový je fotbal. Někdy člověk je na straně těch, kteří se radují, někdy zase na straně těch, kteří smutní,“ možná, že na mysli měl i dva góly, jimiž Liberec otočil v 93. minutě zápas s Boleslaví z 0:1 na 2:1. „Tak zkušené mužstvo, jaké máme my, ale přece nemůže za čtyři minuty dostat dva góly,“ hněval se. „Ta ztráta nás ještě může mrzet,“ dodal Cipro smutně.

Zatímco domácí hráči měli po zápase hlavy dole, hosté se objímali a děkovali za podporu svému kotli. „Z toho, že jsme tady získali cenný bod, máme velkou radost,“ zářil hostující trenér Miroslav Soukup, dle něhož si jeho hráči ale bod zasloužili. „My se snažili od úvodu hrát aktivně a myslím, že se nám i kombinace vepředu dařila,“ pochvaloval si. „Jediné, co tomu dle mého soudu chybělo a co bych hráčům vyčítal, že jsme byli takoví hrozně slabí a zcela hluší v koncovce. To nás ale provází už dlouho,“ dodal exprachatický kouč.

Podle něj právě v koncovce mělo Dynamo jasně navrch. „Domácí hráli spíše ze zabezpečené obrany, ale o to víc nebezpečnější byli vepředu a při každé své akci ve vápně byli důraznější. Proto taky Dynamo vedlo 2:0,“ soudil Soukup.

Ten postrádal na jihu Čech některé své klíčové hráče, ty ale mladíci, kteří v závěru do zápasu naskočili, dokázali nahradit. „Jsou to naši talenti, které si chceme trochu hýčkat. Řekl bych, že jak Trávník, tak Kovář se té odpovědnosti nezalekli. Za to, že moji hráči zápas ani za stavu 0:2 nezabalili, je musím pochválit,“ vyzdvihl.

Ve středu doma s Jabloncem

Dynamo už ve středu od 16.30 hodin hraje v Poháru České pošty doma první čtvrtfinále s Jabloncem.