Trenér David Horejš se po nevídaném obratu, který v nastavení vítěznou trefou završil Martin Held, netajil velikou spokojeností. „Obrovské drama, parádní fotbal! Musím říct, že Příbram potvrdila svou kvalitu, a když nám v začátku druhé půle dala po našich chybách dva góly na 1:3, nevypadalo to s námi růžově," uznal domácí kouč, že mu v té chvíli nejlíp po těle zrovna nebylo.

Jenže trenérská dvojice Horejš a Skála měla šťastnou ruku! Za stavu 1:3 přišli na hřiště Janoch a Schertler, a ti svou aktivitou mužstvo rozhýbali. „Oba ty kluky, co tam v závěru přišli, musím pochválit. Ať Janoch, tak Schertler, oba naši hru výrazně oživili," ocenil oba střídající borce Horejš.

Příbram vedla už od 4. minuty, deset minut nato Havel vyrovnal. I gól na 2:3 byl původně připsán Havlovi, k jeho autorství se ale přihlásil Bálek. Pak Schertler zblízka trefil tyč, ale Havel po Vaňkově centru vyrovnal na 3:3 a ve zmíněném nastavení M. Held poté, co mu hlavou sklepl balon Janoch, obrat završil. „Bez bojovnosti a srdíčka se nedá hrát," lakonicky konstatoval pro příbramský web šéftrenér tamní mládeže Pavel Tobiáš.

Zato na Složišti se slavilo. „Každé vítězství potěší, když ale přijde po tak fantastickém závěru, těší o to víc. Věřím, že nás to patřičně nakopne," zářil David Horejš.

Dynamo ČB – Příbram 4:3 (1:1)

Branky: 16. a 80. Havel, 76. Bálek, 90. +2 M. Held – 4. Špinar, 54. Rys, 62. Suchan z penalty, 60 diváků, rozhodčí Jech – Kotalík, Řehoř.

Sestava Dynama: Coufal – Řezáč, Havel, Tomášek, Vaněk – J. Held (65. Janoch) – Bálek, Horák, Hála, Švantner (70. Schertler) – M. Held.

Nejmladší z rodu Havlů měl velký den

Lví měrou se na velkém obratu, který se devatenáctce Dynama s Příbramí povedl, měl Lukáš Havel, třetí ze slavné fotbalové generace Havlů.

Ke gólu na 2:3 se hlásil i Bálek, kolik jste těch gólů vlastně dal?

První a třetí určitě. Ten druhý jsem škrtl, ale byl jsem zády, tak nevím, zda to ještě někdo dorazil.

Dal jste někdy už v zápase tři góly?

Kdy naposledy? Asi v Ústí nad Labem.

A taky z postu stopera?

Taky. Všechny tři hlavou.

Takže úspěšně kráčíte v tradici fotbalového rodu Havlů?

Děda hrál v Dynamu, táta taky, tak doufám, že i já půjdu v jejich stopách.

Táta hrával spíš útočníka, děda ale byl obávaný a skvělý stoper. Viděl jste ho někdy hrát?

Naživo ne, to jsem nestihl. Akorát na videu. Snad mě za dnešek pochválí.

Věřil jste i za stavu 1:3, že byste mohli vyhrát?

Věřit se má pořád. V úvodu druhé půle nás zatlačili a dali nám dva góly, my se ale dokázali zvednout. Tím víc ta výhra těší, otočit za čtvrt hodiny z 1:3 na 4:3 je super!