Hodně vaše záměry narušil gól hned v úvodní minutě?

Jeli jsme na Duklu s tím, že chceme uspět a za určitý návod, jak k tomu dojít, jsme si vzali zápas Příbrami, která tam čtyři dny před námi hrála 0:0. Nejen ale vsadit na zajištěnou obranu, ale hrát do jejich otevřené obrany na brejky. Jenže hned z první akce Michal Klesa zbytečně zahrál na roh, ale budiž, to se stane, horší ale bylo, že jsme pak tu standardku vůbec nezvládli.

To tedy nezvládli, Beauguel byl až neskutečně volný…

Máme nějaké rozestavení, ale Matej Podstavek svého hráče prostě neuhlídal. Bylo tam více chyb, ale tohle byla ta finální. A určila ráz celého utkání. Nás to srazilo a dvacet minut jsme dopředu nic nevytvořili. Ke konci poločasu už to tak zlé nebylo a po půli jsme se snažili být víc aktivní směrem dopředu, jenže místo toho jsme dostali po nádherné Néstorově střele druhý gól. Také této brance ale předcházela chyba na půlce.

Po dobře zahrané standardní situaci Lengyel snížil a hra se vyrovnala. Věřil jste v té chvíli, že byste mohli s výsledkem ještě něco udělat?

Řekl bych, že jsme v této fázi hráli dobře a že nám i vyšla střídání, protože jak Vošahlík, tak Benát přinesli hlavně do naší mezihry výrazné zlepšení, začala se dařit i kombinace a byli jsme zpátky ve hře. Vsadili jsme na jednu kartu a na hru se třemi beky, vyrovnat se nám ale nepodařilo a naopak jsme dostali třetí gól.

A zase hodně laciný, ne?

Bohužel… Banálně nakoplý balon, Pavel Novák toho hráče nedostoupil , ten to hlavičkoval do jeho hlavy a od něj se to odrazilo do volného prostoru k nohám domácího hráče. Fotbal je o chybách a ty naše tentokráte byly hrozné. Takové chyby liga neodpouští a trestá je. Proto jsme na Dukle prohráli, a to po zásluze.

Chválil jste střídající hráče, proč tedy Vošahlík či Benát nehráli od začátku?

Vošahlík dlouho netrénoval a se Slavií toho za těch třicet minut měl plné zuby, na celý zápas to nebylo. Brunclík dostal přednost před Benátem, protože Dukla je silná ve středu pole a my tudíž vsadili na dva defenzivní záložníky.

Ke konci odkulhal Kladrubský.

Taky je toho teď na něj trošku moc. Hodně moc nám pomohl v Hradci, se Slavií už ta jeho dlouhá pauza byla znát. Ze hry šel s nataženým úponem, přes víkend měl volno a v týdnu se snad dá do kupy.

Hodně hráčů jste poslali s juniorkou na Slovácko.

Převážně jeli kluci, kteří se rozehrávají po zranění či nemoci. Kalod měl horečky, Linhart střevní potíže a celý týden netrénoval, Volešák byl v nemocnici. Potřebují chytit zápasový rytmus a uvidíme, kdo z nich dostane šanci v sobotu proti Baníku.

Při pohledu do tabulky, v níž jste po nečekaném výhře Jihlavy v Teplicích klesli až na předposlední sestupovou příčku, se dá říct, že v sobotu doma ty tři body nutně potřebujete, že jiné cesty pro vás snad ani není…

Ale my se nemůžeme koukat na to, jak hrají ostatní. Musíme koukat sami na sebe. Do konce podzimu máme ještě tři zápasy, z toho dva doma. Šest bodů doma je ve hře, o ně se musíme porvat. Věřím, že se na Baník dobře připravíme a že ten zápas zvládneme.

Pondělní juniorská liga

Slovácko – Dynamo ČB 0:3 (0:2) – Do utkání mladíci Dynama šli s řadou pendlů z prvoligového áčka, a přestože celou hodinu hráli jen v deseti bez vyloučeného Čadka, s přehledem vyhráli.

Branky: 13. Linhart, 40. Kalod, 73. Vošahlík. ŽK: Peš, Fojtášek – Volešák, Vošahlík. ČK: 32. Čadek. Rozhodčí: Marek – Paták, Hanáková

Dynamo: Coufal – Křiváček (84. Vít), Kalod, Podráský, Funda – Vošahlík (85. Pěnka), Horák (75. M. Held), Volešák, Čadek, Koreš – Linhart (83. J. Held).

Táborsko – Varnsdorf 2:1 (1:0) – Branky: 15. Musiol, 62. Ciku – 89. Černý (11). ŽK: Musiol, Kočí – Kučera, Ruszó, Polanský. ČK: 89. Sazma. Diváci: 40. Rozhodčí: Vlasjuk – Nádvorník, Vrzal.

Táborsko: Bébr – Jaroš (90. Svatek), Sazma, Kordina, Chirinciuc – Kočí, Knotek – Presl (56. Svoboda), Nešický (56. Hadžič), Ciku (70. Bouška) – Musiol (73. Škarda).