Proti přesile většinou jindřichohradeckých týmů si Temelínští ve skupině D vedou v roli nováčka důstojně, i když poslední zápas doma s Kardašovou Řečicí prohráli (2:3).

Sympatické bylo, že ani za stavu 0:2 a 1:3 se domácí nevzdali a o bod bojovali až do závěrečného hvizdu. Jan Jaroš v 59. min. snížil na rozdíl gólu a vrátil Temelín do zápasu. Jenže hostům se povedla rychlá odpověď  a  65. min. znovu vedli o dvě branky!

Na hřiště přišel zanedlouho zraněný Hrdina a zavelel do útoku. Drama v závěru zařídil částečně nápor Slavoje, částečně svou hrubou chybou gólman hostů Kočí, ale vyrovnání už se diváci nedočkali. V nastaveném čase zakončil brejk hostů pěknou střelou Pozníček a brankář Cihla parádním zákrokem vytěsnil balon nad břevno.

Předseda a vedoucí fotbalistů Temelína Miloslav Beránek nedělal z porážky tragédii. „Čekali jsme těžkou sezonu. Věděli jsme,  že to nebude procházka růžovým sadem, a to se vyplňuje. Musí se makat," zdůraznil Beránek. Na rozdíl od  okresního přeboru soupeři v I.B třídě chyby tolik neodpouštějí. Viz. lekce od Slavonic.  „Tam jsme dostali rychlé góly a bylo po zápase," vzpomněl si šéf klubu na moment, kdy Slavoj vypadl z role. „A dnes? Hrát jen posledních patnáct minut nestačí…"

Chvil, kdy Slavoj nestačil, ale naštěstí na podzim moc nebylo. Klady převažují. „Je to zase jiná soutěž, oživení. Diváci by samozřejmě byli rádi, aby se vyhrávalo, ale já před prvním mistrákem říkal: Bude stačit, když vyhrajeme 2:1, 1:0. Nečekejte výrazná vítězství," brzdil šéf týmu euforii fanoušků, namlsaných brankovými hody z okresu. Navíc pokud vypadnou ze hry klíčoví borci jako Hrdina či Vornay, na výkonu Slavoje se to logicky musí projevit.

Miloslav Beránek hledí na vyšší soutěž s pokorou. „Jsme v I.B poprvé v historii a ve skupině potkáváme i manšafty, které prošly I.A, takže mají zkušenosti," podotýká.

Velice tudíž kvitoval příchod ostříleného Vladimíra Lisnera z Týna nad Vltavou. Lví podíl má na jeho hostování Zdeněk Hrdina, hrající trenér Temelína a ještě donedávna pokladník týnské Olympie. „Jsem rád, že to dobře dopadlo a přišel nám na půl roku pomoci. Doufám, že by mohl zůstat ještě na jaře… Na hřišti je hodně znát," nemůže si šéf Slavoje vynachválit Lisnerovy služby.

Hráč v Temelíně doplnil kolonii extýnských fotbalistů v čele s Hrdinou a Vornayem. „Ale vesměs z Týna bereme starší hráče. Jediný Vornay byl v tom nejlepším, produktivním fotbalovém věku, ostatní byli starší," odmítá Miloslav Beránek, že by Temelín pouštěl Olympii žilou, i když nápadně připomíná týnské béčko. Mimochodem – to skutečné má na podzim v okresním přeboru často problémy. V Plané dokonce o poločase nemělo dost hráčů, aby pokračovalo v zápase, a kontumačně prohrálo. „Kdyby Týn nepostavil vlastní béčko, je možné se domluvit. že bychom fungovali třeba jako farma," umí si prý Miloslav Beránek v budoucnu představit spolupráci mezi oběma kluby.