Interní dohoda s Ševětínem o ukončení spolupráce otevřela trenéru Miroslavu Koláčkovi prostor k vyjednávání o novém angažmá. Nakonec se rozhodl kývnout na nabídku z Nemanic. „Až poté přišla možnost trénovat v Rakousku, kterou jsme odmítl,“ říká.

V Nemanicích vedl tým z lavičky Miroslav Dubský, ze hřiště coby hrající trenér Robert Kochlöfl. „Byl jsem se na Nemanicích podívat a líbil se mi styl hry i hráči,“ byl Koláček na výzvědách.

Fotbalisté Ševětína umějí slavit, v minulých dvou letech se takhle radovali z postupu. V uplynulé sezoně si poprvé v historii zahráli krajský přebor.
Fotbalisty Ševětína přebírá po pádu z kraje trenér Jan Klimek


Po boku bude mít asistenta Miroslava Dubského a trenéra brankářů Rada Obloženského. Posílit chce post brankáře: na cestě je hlubocký Aleš Vacl.

Sestup se Ševětínem Koláčka mrzí. „Neposílili jsme před jarní sezonou a při zraněních a úzkém kádru neustáli situaci v krajském přeboru. Mrzí mě to, stejně jako některé vysoké porážky. Musím uznat, že nám na kraj chyběly v týmu rychlostní typy,“ konstatuje exševětínský lodivod.

Nemanice bere jako novo výzvu. Rád by s nimi hrál o horní příčky I.A. Letní přípravu zahájí 10. července. „Uvidíme, jestli mužstvo přijme můj styl trénování a systém. Doufám, že ano, a bude to ku prospěchu věci,“ prohlašuje Miroslav Koláček.

Poslední zápas byl takový, jako celá jarní sezona. Lokomotiva porazila na svém hřišti Čtyři Dvory 7:2 a chystá veselou dokopnou, hostům se jaro nepovedlo. V českobudějovickém derby Loko ČB - SK Čtyři Dvory 7:2.
Trenér Čepička by si jistě uměl představit veselejší rozlučku


Zkušenosti harcovníka Roberta Kochlöfla by rád využil na trávníku. „Oznámil, že po lékařských vyšetřeních se rozhodne, zda bude pokračovat, nebo ne.“