Fotbalisté Dynama na turnaji na Hluboké kralovali a jejich trenér Pavel Hoftych byl už po úvodní výhře 6:1 se Steyrem spokojen. „My hráče upozorňovali, že rakouské celky, byť z nižší soutěže, budou hrát hodně zarputile. To se potvrdilo a do té doby, než jsme dali první dva góly, nám Rakušané moc prostoru nedali."

Postupem času se herní převaha na jaře ještě prvoligového týmu zákonitě projevila, to kouč kvitoval. „Hráči si s chutí zastříleli, a byť tam byly i věci, které se mi nelíbily, včetně různých taktických záležitostí, správného postavení i zbytečných šancí, které jsme takovou svou laxností soupeři nabídli, je na druhou stranu určitě dobře, že jsme dali tolik branek," vyzdvihl.

Proti Steyru byl hodně vidět Petr Benát, o jehož dalším působení v Dynamu se rozhoduje. Gól nedal, prsty však měl ve čtyřech brankách. „Taková soutěž by mu v Rakousku vyhovovala a určitě by tam byl králem, my bychom ho ale v takové formě potřebovali vidět ve druhé lize," snažil se výkon zkušeného záložníka trenér Hoftych hodnotit střízlivě a pragmaticky. „Potvrdil, že s balonem umí a že tím dokáže hru patřičně zrychlit. Nicméně my nebudeme hrát rakouskou třetí soutěž, ale českou druhou ligu," dal Hoftych najevo, že po jednom zápase se slabším soupeřem nelze dělat závěry. „Obě strany mají ale zájem pokračovat."

Dvěma góly se blýskl Rastislav Chmelo, jenž přitom naskočil až na posledních dvacet minut. „To, že přišel do rozehraného utkání, kdy soupeř už měl hodně prostřídáno a na jeho hráčích už byla znát i únava, Rasťovi určitě pomohlo. Že umí proměnit gólovky, to jsme ale věděli, potvrzuje to i na tréninku," konstatoval nový trenér Dynama. Klidným ho nechalo i to, že ve finále už Chmelo tak výrazný zdaleka nebyl. „Jako jeden z mála tu byl celý den a při tom dlouhém čekání na další zápas se síly rozmělní a přijde únava. Pořád je to pro nás hráč s potenciálem a uvidíme, k čemu dojdeme v otázce jeho angažování," podotkl.

Včera se do přípravy zapojil Aziz Ibragimov, jenž naposledy hrál v Mostě, naopak skončili testovaní Španělé. „Angažovat je nebudeme," oznámil Hoftych, dle něhož to oba nesporně šikovní fotbalisté neměli na testech jednoduché. „Hráli play off španělské třetí ligy a neodpočatí hned přijeli sem. Bylo to pro ně náročné."

Smůlu měl mladý Jiří Funda, jenž hned v prvním zápase po pár minutách pro zranění odstoupil. „Podvrtlo se mu koleno a vypadá to na natažený vaz, snad to bude v pořádku," podotkl kouč Dynama a zároveň pochválil dalšího mladíka Kadulu, jenž za Fundu na levém beku zaskočil. „Přes pár zkažených přihrávek se na to, že beka asi nikdy nehrál, tam orientoval hodně slušně. Líbil se mi," vyzdvihl.

Líbil se mu i celý turnaj. „Za prvé, až na Fundu se nám nikdo vážněji nezranil, což v této fázi přípravy je hodně důležité. Za druhé, dali jsme hodně gólů a turnaj zaslouženě vyhráli," shrnul Pavel Hoftych.

Z Hluboké rovnou na soustředění

Fotbalisté druholigového Táborska se na týdenní soustředění do Písku v sobotu vydali oklikou přes Hlubokou nad Vltavou, kde se zúčastnili kvalitně obsazeného turnaje.

A trenér Roman Nádvorník si hru svých svěřenců docela pochvaloval. „Těší mě, že v té zátěži, kterou teď mají, podali tak dobrý výkon," nikterak se svou spokojeností netajil už po zápase se Žižkovem (3:0).

Ani po finálové prohře (0:2) s Dynamem hráče nezatracoval. „Silnější sestavu jsme poslali na první zápas, v tomto duelu jsme zkoušeli hodně nových hráčů i našich mladých kluků," potvrdil, že i z taktických důvodů proti Dynamu hlavní opory týmu šetřil. „Já si myslím, že Budějovice k tomu přistoupily podobně jako my," připomněl, že oba týmy spolu hrají hned v prvním kole II. ligy.

„My nehráli kompletní a ani Dynamo, myslím si, proti nám nebylo v plné síle. V prvním kole druhé ligy dle mého soudu budou sestavy obou mužstev úplně jiné," krčil rameny kouč Táborska. „Určitě to bude pikantní zápas, akorát mě mrzí, že se hraje tak brzy."

Účast na hlubockém turnaji Nádvorník označil za vhodný test. „Příprava je krátká, proto jsme se rozhodli, že v prvním týdnu dáme co nejvíc příležitostí se ukázat hlavně hráčům, kteří přišli na zkoušku," sdělil kouč Táborska, jenž ještě po turnaji se chystal s vedením klubu dohodnout, kteří z testovaných hráčů se zúčastní také píseckého soustředění a se kterými se rozloučí.

„Velice dobrý výkon ve finále s Budějovicemi určitě podal Pavel Vrána a proti Žižkovu výborně chytal Michal Toma. Ti svoji kvalitu ukázali a doufám, že nám pomohou i v mistrovských utkáních," uzavřel Roman Nádvorník.