Ve skupině A Olympie Týn nad Vltavou ztrácí na první Katovice jen bod. V béčku roudenská rezerva může pořádně zdramatizovat závěr jara, pokud v neděli zdolá na svém hřišti vedoucí Planou nad Lužnicí! Kromě ní čeká na klopýtnutí lídra například Dobrá Voda, která v Plané o víkendu marně sahala po bodu.

Nevídanou kanonádu předvedlo Roudné, čtyři z devíti branek Malše vstřelil Nové Vsi David Růžička.

TÝN – VODŇANY 3:1. Petr Novotný, trenér Týna: „Byl to zápas dvou rozdílných poločasů. V první půlce jsme se špatně prosazovali, vázla nám kombinace. Opět po naší chybě, útočníky počínaje, nám utekl za obranu hráč a dal hlavou gól. Druhou obrovskou šanci Vodňan jsme na konci poločasu se štěstím přežili: Hráč přehazoval gólmana a netrefil prázdnou bránu. V kabině jsme si to trochu vyříkali a od druhé půle už to byla naše klasická nátlaková hra s kombinacemi, bojovností a důrazem. V 70. min. jsme vyrovnali a bylo otázkou času, kdy dáme druhý, nakonec i třetí gól. Zasloužené vítězství, ale ubojované, první půle se mi vůbec nelíbila."

OLEŠNÍK – BERNARTICE 3:0. Milan Borový, trenér Olešníka: „Zejména s první půlí spokojenost, tam jsme sehráli velmi dobrou partii a do poločasu jsme ji rozhodli třemi góly. Povedl se nám vstup, v 5. min. jsme šli do vedení. S prvním poločasem byla maximální spokojenost. Druhý poločas jsme měli v podvědomí, že vedeme 3:0, fotbal krásy moc nepobral, ale vážím si toho, že jsme dovedli zápas do vítězného konce. A hlavně, že jsme druhé utkání po sobě zvládli s nulou na kontě obdržených branek! Příště hrajeme na půdě posledního Hradiště, a protože nikomu se nechce dolů, nebude to určitě nic lehkého."

J. HRADEC B – BAVOROVICE 3:2. Karel Franěk, trenér Bavorovic: „Do utkání jsme vstoupili perfektně, Anton a Vokurka nás do 10. minuty dostali do dvoubrankového vedení. Domácí ale nesložili zbraně a po našem oddechovém čase do poločasu srovnali. Měli jsme ještě jednu gólovou šanci, která mohla zápas rozhodnout, ale Vokurka ji neproměnil. Domácí prokázali větší vůli po vítězství a strhli je na svoji stranu. Porážku musíme odčinit v sobotním derby s Lokotkou."

BOROVANY – CHÝNOV 0:6. Jiří Dráb, trenér Borovan: „Byl to jednoznačně náš nejhorší výkon, co se herního projevu týká. Zkusili jsme hru na tři útočníky, přesto jsme si vytvořili jedinou gólovou příležitost. Hosté si s chutí zatrénovali, zastříleli a odjížděli od nás spokojeni. V základní sestavě už máme stejný počet hráčů z A-týmu jako z béčka."

ČT. DVORY – VĚTŘNÍ 4:0. Robert Čepička, trenér Čtyř Dvorů: „Výsledek vypadá jednoznačně, ale až tak jednoznačné to nebylo. První poločasy nám poslední dobou nevycházejí. Půle skončila 0:0 a ve druhé polovině došlo k velkému zlepšení. Začali jsme předvádět fotbal, jaký chceme hrát. Dali jsme první gól a pak už se to vezlo, měli jsme zápas pod kontrolou. Milan Staněk z vlastní poloviny, řekněme z 55 metrů, přehazoval gólmana Větřní a míč se odrazil od země do břevna! Pěkný fotbalový moment stojí za zmínku, i když neskončil gólem.V sobotu ráno jedeme do Hrdějovic."

SEZ. ÚSTÍ – HRDĚJOVICE 6:3. Jaroslav Čížek, asistent Hrdějovic: „Začali jsme nádherně, dvacet minut jsme koncertovali. V 19. min. jsme vedli 2:0, a to jsme ještě jednu vyloženou šanci spálili. Jenže ve 25. min. jsme bohužel nepohlídali rychle rozehraný aut a poprvé inkasovali. Ve 29. min. už jsme prohrávali 2:3! Do poločasu Jordán srovnal skóre, ale také nám byl vyloučen stoper Kudrle, takže celý druhý poločas jsme hráli v deseti. Navíc jsme v 65. min. dostali gól na 3:4 po střele, tečované vlastním obráncem, a hned nato z penalty pátý. Na zvrat pak už nebylo, dostali jsme ještě jeden gól. Máme dalšího vyloučeného, a tudíž starosti, jak v sobotu tým poskládat."

PLANÁ N. LUŽ. – D. VODA 2:1. Jaroslav Rambousek, trenér D. Vody: „Chtěli jsme bodovat, abychom nenavýšili ztrátu, ale v prvním poločase jsme po chybě dostali gól. Ve druhé půli jsme odehráli nejlepší pasáž pod mým vedením, zaslouženě jsme vyrovnali. Ale v době největšího tlaku jsme udělali další chybu a shodou náhod si dali z rohu polovlastní gól, po němž jsme už zápas nedotáhli, kam jsme si přáli. Nevyhrál lepší, ale šťastnější tým, zápas byl z našeho pohledu minimálně remízový, a proto jsem zklamán. Ve hře je ještě patnáct bodů, máme před sebou těžký zápas se Sezimákem."
N. VES/BRLOH – ROUDNÉ B 2:9. Libor Šolc, trenér Roudného: „Domácí nám to hodně usnadnili, protože dělali hrozné chyby směrem dozadu. Byť jsme hráli na malém a nerovném hřišti, dařilo se nám solidně kombinovat a dali jsme v první půli tři branky. Po té čtvrté v úvodu druhé půle, dá se říct, to otřesení domácí vzdali. Vstřelili jsme devět branek, ale kdyby jich bylo o čtyři pět víc, tak se nikdo nemohl divit. V neděli bychom rádi favorizovanou Planou porazili. Celou dobu vede, u ní se nám na podzim dařilo, vyhráli jsme, tak se to pokusíme zopakovat doma – a situaci v čele tabulky ještě zamotat. Byli bychom rádi, kdyby se budějovické manšafty jako Dobrá Voda nebo Bavorovice dostaly na dostřel."

LOKOMOTIVA ČB – SLAVIA ČB 2:1. Jonáš Zýka, trenér Lokomotivy: „Začátek jsme měli zase špatný a v 16. min. dostali takový náhodný gól, což se opakuje každý zápas. Ale po poločase, který jsme prohráli, jsme konečně předvedli výkon, který snesl měřítka. A hlavně – kluci makali, bojovali. Druhý poločas byl v naší režii, bylo vidět, jak moc chceme vyhrát! Věděli jsme, že výsledek otočíme, protože jsme na soupeře měli. Byli jsme lepší."

Karel Kladenský, trenér Slavie ČB: „V derby jsme šli po čtvrthodině hry do vedení z rychlé akce dvojice Hromádka, Petr Kindermann. Ale jako by nám to ublížilo a Lokotce pomohlo, od té doby byl na hřišti pouze domácí tým. Do přestávky jsme vydrželi, ale po ní už přišel zákonitý trest. Choutka po uklouznutí našeho hráče vyrovnal a výborný Hostek skóroval z chytře kopnuté standardky. Bohužel naše prohra plně odpovídá průběhu zápasu."