Hrdějovice si doma vyšláply na druhou Kaplici. Českobudějovická Slavia po deseti zápasech bez porážky tentokrát nestačila na Dobrou Vodu. „Věděli jsme, že jednou série musí skončit. Dobrá Voda na nás byla hodně nažhavená, v prvním poločase nás přejela. V nasazení byl vidět rozdíl," uznal kouč sešívaných Karel Kladenský.

Ve skupině A Týn nad Vltavou využil zaváhání Želce a vyhoupl se do čela. V příštím kole navíc zajíždí právě na hřiště největšího rivala! Trenér Olympie Vladimír Švec svému týmu věří. „Popereme se o první místo. Věřím, že naše mužstvo něco uhraje, pak bychom mohli přezimovat na špici. Nesmíme prohrát," burcuje týnský lodivod.

VELEŠÍN – T. SVINY 1:3. Miroslav Váca, trenér T. Svinů: „Udělali jsme během zápasu nějaké změny a druhou půlku jsme odehráli velmi slušně. Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě. Největší posun vidím v tom, že jsme začali lépe kombinovat. Čekají nás doma dva dobří soupeři, Kaplice a Vimperk. Bude to těžké, ale minimálně tři body bychom s nimi chtěli uhrát."

VACOV – LOKO ČB 4:0. Jan Koutský, trenér Lokomotivy: „Třicet minut bylo z naší strany velice dobrých, hráli jsme aktivně a byli jsme lepší než soupeř, ale srazily nás do kolen hrubé individuální chyby, na kterých se vystřídalo snad pět hráčů. Hned z prvního protiútoku jsme inkasovali. Do druhé půli jsme si řekli, že nemáme co ztratit, zkusíme vyrovnat, ale hned na začátku jsme chybovali při rohu a už se to s námi vezlo…  Náš výkon byl šedesát minut prachmizerný, nedalo se na něj koukat, byla to křeč."

D. VODA – SLAVIA ČB 4:1. Zdeněk Frolík, předseda D. Vody: „Myslím, že jsme vyhráli zcela zaslouženě. První půli jsme měli ve své moci, vyhráli jsme ji 4:0 a všechny góly byly velice pěkné. Čistým hattrickem se blýskl Granov. Ve druhé půli jsme už tolik neútočili, uhráli jsme výsledek 4:1, což je vynikající. Slavie jsme se nebáli – porazili jsme Čtyrák, když byl první, Kaplici, takže když soupeř chce hrát fotbal, máme manšaft na to, abychom uspěli."

Karel Kladenský, trenér Slavie: „Domácí dali úvodní gól po pěkné přímočaré akci již v 8. minutě, a to je nakoplo. Na nás měl gól efekt přesně opačný… V každé další desetiminutovce se trefil Granov – hlavou po rohu, do prázdné branky po špatné malé domů a hattrick završil tečí po centru do vápna.  Nechtěli jsme utržit ještě větší debakl, ve druhé půli jsme byli aktivnějším týmem a snížili jsme brankou Šandy po dobře rozehraném trestňáku. Dobrá Voda nám dala lekci z produktivity, posadila nás na zem, vyhrála zaslouženě."

ČT. DVORY – ROUDNÉ B 3:1. Jaroslav Rambousek, trenér Čt. Dvorů: „Zápas se mi docela líbil, protože jsme od začátku bojovali. Měli jsme stoprocentní gólovku, neproměnili ji a z protiútoku jsme dostali první gól. Ve druhé půli jsem hráče nabádal, aby hráli trpělivě, a když ještě malinko zvýší nasazení, tak tam něco musí spadnout. To se vyplnilo, když jsme obrátili skóre dvěma góly a v závěru přidali ještě třetí. Takže vítězství jsme si zasloužili a hráčům patří poděkování za bojovnost, kterou předvedli hlavně ve druhé půli – tak bychom měli hrát vždycky."

Libor Šolc, trenér Roudného B: „První poločas jsme zaslouženě vedli, byli jsme lepší. Ve druhé půli jsme bohužel po rohu dostali vyrovnávací gól. I proto, že sudí, hlavně pomezní, měl na gólové situace jiný úhel pohledu, domácí zápas otočili a my odjeli s prázdnou. Za první poločas jsme si ale prohrát nezasloužili. Bohužel okolnosti byly proti nám… Doma s Netolicemi nám nezbývá, než další ztrátu odčinit a pokusit se uspět i v předehrávaném jarním kole."

NETOLICE – BOROVANY 0:4. Jiří Kubeš, vedoucí Borovan: „Mužstvo odjelo s tím, že chce v Netolicích bodovat, ale první poločas tomu neodpovídal – hrál se oboustranně průměrný fotbal. Domácí byli o něco lepší a v 7. min. nastřelili tyčku. Při naší šanci Kubíček střílel vedle. Ve druhé půli začali aktivněji domácí, měli šance, ale Pečenka v bráně se  nenechal překvapit. Kolem 65. min. přišli na trávník mladíci a naše hra se zlepšila. V 71. min Bellovič otevřel skóre a během pěti minut Němec a Vlček zvýšili na 3:0. Pak už jsme zápas ovládli a na konci z penalty upravil Kubíček na 0:4. Věřím, že body z Netolic potvrdíme doma s Brlohem."

HRDĚJOVICE – KAPLICE 2:0. Jaroslav Čížek, asistent Hrdějovic: „Uhráli jsme velice cenné body se silným soupeřem, který v zápase potvrdil své kvality. Hráli jsme bezchybně v defenzivě, výrazně nás podržel brankář Spěvák a měli jsme i štěstí. Ve 33. min. Sloup vybojoval míč a nádherně jej poslal na hlavu Tomkovi, jenž dal gól jako z anglické ligy. Při druhém gólu (88.) Kukačka vybojoval míč ve středu hřiště, předložil jej střídajícímu Suchanovi a ten překonal brankáře tvrdou střelou po zemi. Jsme rádi za vítězství, protože Kaplice nebude prohrávat často. Cenné body bychom potřebovali potvrdit  doma s Vimperkem."

TÝN – OLEŠNÍK 4:2. Vladimír Švec, trenér Týna: „Olešník jsem trénoval, o to víc mě těší, že jsme jej porazili. I když proti němu nic nemám, naopak za předsedování Františka Bartušky se mi tam líbilo! První poločas jsme byli jasně lepší, dali jsme dva pěkné góly a měli hru ve své moci. Jen jsme mohli přidat ještě dva góly, protože kluci tentokrát zahráli na jedničku. Čekali jsme, že Olešník bude chtít ve druhé půli něco s výsledkem udělat, že se bude tlačit dopředu. Bylo to skutečně tak, ale utkání jsme měli pod kontrolou, a když  jsme přidali třetí gól, bylo rozhodnuto. I když Olešník z přísné penalty snížil, dali jsme čtvrtý gól a soupeř stačil už jen korigovat na 4:2. Kluci mi dali tři body jako dárek k 52. narozeninám a za to jim děkuji."

Jiří Komrska, trenér Olešníka: „Jeli jsme k favoritovi soutěže s cílem neprohrát. Bohužel náš výkon z prvního poločasu se podepsal na celkovém výsledku zápasu. Druhá půle byla z naší strany lepší, hrál se fotbal nahoru dolu, ale vždy, když jsme se nadechovali, dostali jsme branku. Pochválit bych chtěl Zbyňu Rysa, jenž v Týně odvedl poctivý a dobrý výkon."

D. BUKOVSKO –  BERNARTICE 0:1. Radim Kokeš, trenér Dolního Bukovska: „Byl to náš klasický zápas v tom, že my hráli, zatímco soupeř přijel bránit.  Šance jsme měli, gólové situace jsme ale nezvládli. Nevím z jakého důvodu se hráči snaží hrát to, na co nemají. Asi určitá nesoustředěnost nás připravila o bodový zisk, protože poslední nakopnutý balon na naši polovinu propadl obranou a byl z toho zbytečný gól. Tímto stylem se o výsledek nehraje, zápas jsme si prohráli vlastní vinou, kvality soupeře odpovídaly postavení v tabulce."

MIROVICE – ŠEVĚTÍN 2:0. Václav Chalupa ml., vedoucí Ševětína: „Zápas nebyl podle našich představ. Dostali jsme brzy gól, už v 8. min. po rohu. Po chybě jsme inkasovali do 30. min. ještě jednou z penalty. O poločase jsme prostřídali sestavu, ale kontaktní gól jsme nedali. Zápas byl tvrdý a z naší strany nešťastný, protože Rezek s Vokurkou si z něj odnesli zranění."