Svěřenci trenéra Sergejse Golubevse ve středu rozloučili se svými fanoušky doma výhrou 1:0 se Žižkovem, kterou po hlavičce Vozihnoje do břevna pohotovou dorážkou zajistil Tijani. „Měli jsme také další příležitosti, třeba Kosek se dvakrát dostal do gólových pozic, ale žádná mu nevyšla,“ líčil ve svém referátu Luboš Dvořák a dodal, že vyrovnat mohl v závěru první půle žižkovský Súkenník, ale spolehlivě chytající Zadražil dokázal balon vytlačit na tyč.

V posledním kole II. ligy čeká na Táborsko v sobotu těžký duel v Brně, které je už jistým postupujícím do I. ligy a jistě bude chtít své fanoušky potěšit na závěr výhrou. Tím spíš, že v týdnu Brno v Chrudimi padlo 2:3. „Tuto prohru bychom chtěli doma odčinit. Chceme zápas s Táborskem zvládnout, hrajeme doma a je to poslední zápas sezony, takže bychom fanouškům chtěli poděkovat kvalitním výkonem a vítězstvím,“ zdůraznil na klubovém webu Michal Ševčík, jenž v Chrudimi dal oba góly Zbrojovky.

Smlouvy v Táborsku podepsali talentovaní odchovanci Jiří Šplíchal (záložník, ročník 2005) a Pavel Svatek (útočník, 2004). „ To, že tito dva kluci v tak mladém věku podepsali své první profesionální kontrakty, je výsledkem jejich píle i vizitkou pro jejich trenéry. Věřím, že pro další mladé hráče jsou motivací,“ uvedl předseda správní rady klubu Ondřej Dvořák.

Oba hráči byli v nominaci na středeční mistrovské utkání s Viktorií Žižkov (1:0). Jiří Šplíchal, který má v 16 letech na svém kontě už několik startů ve Ii. lize, odehrál 27 minut. Pavel Svatek zůstal na lavičce náhradníků, ale i on už okusil, jak chutná dospělý profesionální fotbal, mj. 8. května ve Varnsdorfu.

Ve III. lize hráli fotbalisté FC Písek na hřišti Povltavské fotbalové akademie už v pátek večer.

V divizi se o víkendu hrají hned dvě krajská derby: už v sobotu Soběslav – Katovice (17), v neděli Lom – Dynamo B (též od 17 hod. na Svépomoci). V neděli se J. Hradec střetne doma od 16 hod. s Přešticemi, které s velkým náskokem divizní tabulku vedou.

V I. lize dorostu devatenáctka Dynama hraje v sobotu na Složišti s Met. Praha (11).