Kouč fotbalistů Rudolfova Zdeněk Čadek musel po posledním podzimním vystoupení svého celku konstatovat: Hluboká vyhrála jednoznačně.

A zaslouženě, protože k „jarní" odvetě přijela s Tomášem Stráským, doplnil pak perštátský kouč mezi řádky. „Utkání by se možná vyvíjelo trochu jinak, kdybychom v první půli za stavu 0:1 proměnili penaltu. Bohužel jsme ji nedali (zaváhal Raab, pozn.) a půle skončila 0:2. Do druhé půle jsme šli s tím, že se pokusíme s výsledkem něco udělat, ale hned v první minutě jsme dostali třetí gól a bylo po zápase," shrnul trenér Čadek.

Okresní derby mělo v jeho očích jasnou hvězdu. „Rozhodl jeden hráč. Tomáš Stráský, který dal čtyři z pěti gólů. Nedokázali jsme ho uhlídat."

Připustil, že bez Tomáše Stráského v sestavě by utkání na Rudolfově, které bylo v tomto roce poslední, mělo vyrovnanější průběh. „Určitě by neskončilo 0:5. Na začátku podzimní sezony, kdy Hluboká ještě Stráského neměla, jsme u nich vyhráli 1:0."

SK Rudolfov bude v krajském přeboru přezimovat se 13 body nade dnem tabulky, a tak je smířen s tím, že ho na jaře čekají boje o udržení. Zkušený trenér ale nepropadá panice. „Už jsme šli do jara s méně body a zvládli jsme to," připomíná, že Rudolfov nejednou měl záchranářské starosti a situaci ustál. „Ano, na závěr jsme prohráli s Hlubokou, ale zbytečně jsme poztráceli body v jiných zápasech," podotýká.

Rudolfov se tentokrát nepřihlásil do Hlubocké zimní ligy a místo turnaje si nasmlouval přípravná utkání na krajských umělkách.  Celkem odehraje v zimě šest zápasů. „Hlubocká liga je pro nás zbytečně dlouhá," vysvětlil rozhodnutí trenér Zdeněk Čadek.