Obojí zařídil devatenáctiletý Roman Wermke.

Před pátečním utkáním II. ligy, ve kterém fotbalisté Dynama hrají od 18 hodin na Střeleckém ostrově s Frýdkem-Místkem, odpovídal mladý středopolař na dotazy Deníku jižní Čechy.

Byť jste vybojovali první bod na domácím hřišti, nemrzí vás, že jste o další dva body přišli dost zbytečně a až v samém závěru?

Mrzí nás to a hodně. Vždyť já tam měl dvě tyčky, to byla obrovská škoda. A měli jsme i další pěkné šance a hráli jsme dle mého názoru hodně dobře. Až na tu poslední situaci, i když já vůbec nevím, proč se tam proti nám pískal faul. Já viděl jasně balon a teprve pak, a to ještě možná, že tam byl i kontakt nohou. Faul to podle mě nebyl.

O výhru jste přišli, první bod doma ale máte a navíc zřejmě po nejlepším výkonu, jaký jste před domácími diváky podali.

Přesně tak, i já si myslím, že jsme hráli dobře a určitě nejlíp, co jsme doma předvedli. Řekl bych, že už se začíná projevovat takové to určité semknutí. Že začínáme makat jeden za druhého, což je ve fotbale hodně důležité. Hráli jsme jako manšaft, jako jedenáct lidí, co mluví jedním jazykem.

Předchozí čtyři zápasy doma jste všechny prohráli, navíc všechny s nulou. Až teď jste konečně dali doma první gól a jeho autorem jste byl právě vy. Těší vás to?

Samozřejmě, že mě to těší. Konečně jsem se trefil. Šance jsem měl už v zápasech předtím, ale nějak mi to tam nepadalo. Jsem moc rád, že teď se mi to už konečně povedlo.

Navíc jste v zápase dal dvě tyčky a řekl bych, že obě rány jste kopal tam, kam jste chtěl. Že to nebyly žádné náhodné trefy.

Je to tak, já to pokaždé dával po zemi a k tyči. Jednou to šlo trošku nad zemí, vždy to ale bylo cílené. Já si celý zápas přál dát gól, jenže dvakrát mi chyběla troška štěstí. Nakonec jsem se ale gólu přece jen dočkal. Škoda, že byl jen jeden.

Vedle gólu a dvou tyček jste tam měl ještě jednu dobrou střelu, kterou brankář jen s potížemi zneškodnil.

Jo, jo. Dobře jsem se uvolnil a zase to zkoušel technicky placírou, bohužel gólman stál zrovna tam, kam šel míč. Měl jsem to asi dávat spíš na druhou stranu, kde bylo přece jen víc místa.

Zdálo se, že vy osobně máte do hry velkou chuť, byl jste hodně aktivní. Je tomu tak?

Já se každý zápas snažím odjezdit na maximum. Chci v kariéře něco dokázat, a to bez maximálního nasazení nejde. Každý zápas musím hrát na sto procent, v každém musím chtít dát gól či na něj nahrát. Prostě zamakat a prát se o každý balon.

Jenže právě tyto atributy v minulých zápasech farmu zrovna nezdobily…

To nelze popřít, všichni viděli, že ta vůle tady není. My, co chodili z áčka, nebo většina z nás, jako bychom byli naštvaní, že sem jdeme. To už ale neplatí, teď jsme věděli, co do toho chceme dát, že tu atmosféru musíme změnit. A všichni jsme do toho dali všecko. Já prostě to tak vnímal a musím celý manšaft za to, jak hrál, pochválit.

Věříte, že pokud vy osobně budete podávat takové výkony jako dnes a hlavně, pokud budete bojovat se stejným úsilím, že byste se brzy mohl zase vrátit i do sestavy áčka ?

Určitě v to věřím, je to moje velké přání. Myslím, že jsme dneska hráli sympatický útočný fotbal, který chceme hrát i nadále. Pevně věřím, že v dalších zápasech budeme ještě lepší a že začneme i vyhrávat.

Martin Held: Na tuhle výhru jsme hozně dlouho čekali

Málokdy vídaným lobem téměř z půlky hřiště dal v I. lize dorostu s Pardubicemi Martin Held (na snímku) třetí gól Dynama. Přispěl tak k první výhře týmu v soutěži a dal si tím i stylový dárek k 18. narozeninám, které týž den slavil.

Řekl bych, že nešlo o náhodu, že jste zaregistroval, že gólman je z brány venku?

Na brankáře jsem nekoukal, ale kopnout jsem to tak chtěl. A jsem rád, že to vyšlo.

Poradil vám trenér, abyste to zkusil, že brankář soupeře dost chodí z brány ven?

To ne, já už to zkouším delší dobu. Určitě jsem ale na hřiště šel s tím, abych dal gól. A to se mi naštěstí podařilo.

Navíc jste ten gól dal levačkou. Anebo vy jste levák?

To ne, já kopu oběma.

Přitom jste šel na hřiště až ke konci zápasu.

Já měl přetržený postranní vaz a asi dva měsíce jsem nehrál. Trenér mi říkal, že od začátku nepůjdu, ale ať jsem trpělivý, že se dočkám. Snad jsem mu tím gólem tu důvěru splatil.

Další gól jste připravil Horákovi, takže spokojenost?

Já jsem hlavně rád, že jsme konečně vyhráli. Tou dlouhou sérií jsme byli už hodně frustrovaní. Remízy jsme sice nějaké měli, to ale bylo málo. Hrozně dlouho jsme na tuhle výhru čekali a jsme za ni moc rádi.