Jak to s vámi vůbec je? První zprávy hovořily o tom, že Poláci uplatnili opci, poté se však na webu objevilo, že se vracíte do Dynama…

Já sám nevím, také čekám na nějaké vyjádření. Když jsem před deseti dny odjížděl z Polska domů, bylo mi řečeno, že tam zůstávám. Tak jsem si užíval dovolenou, ale najednou přišel telefon, že se mám hlásit tady. Tak jsem tu a co bude dál, to nevím…

Kdybyste se měl za svým ročním působením v Gdyni ohlédnout, jak byste to hodnotil?

Já bych to rozdělil na dvě části. První půlrok byl super, ten druhý už ale byl o trošku horší. Na podzim se nám totiž dařilo, na jaře už nebylo tak, jak jsme si představovali. Já když do týmu přišel, ztráta na čelo byla dost velká a celý podzim jsme to honili, ale ke konci podzimu to vypadalo, že naději na postup do první ligy máme. S tím cílem totiž klub do sezony šel. První tři kola na jaře se nám povedla a zdálo se, že by to mohlo vyjít. Jenže pak přišly remízy a ty byly v našem postavení málo. Ztratili jsme kontakt s čelem a zhruba od poloviny dubna už jsme věděli, že z postupu nebude nic.

Hrál jste i v Polsku na stejném postu jako předtím v Dynamu? Byl jste i v Gdyni tvůrcem hry?

My hráli systémem 4–4–2 a já hrál ofenzivního záložníka. Podobně jako tady.

Jak na tom polský fotbal je? Liší se hodně od českého?

Fanoušci, jak je známo, jsou bouřlivější než ti naši. Na nás chodilo sedm osm tisíc lidí, atmosféra byla fakt skvělá. Co se týče fotbalu, těžko srovnávat, ale řekl bych, že tady je to víc svázané taktikou. Tam i za stavu 2:0 se pořád útočí a odkrývá se defenzíva. Tady ta taktika dle mého soudu byla na vyšší úrovni.

Co polština? Žádné potíže?

To ne. Ze začátku jsem se domlouval anglicky, ale polština je češtině dost podobná. Navíc ta fotbalová slova člověk brzy pochytí, taky se něco naučí. S tím tudíž žádné problémy nebyly.

Byl v klubu s vámi ještě nějaký Čech?

Ne, Čech tam nebyl žádný. Bylo tam pár Bosňanů a jeden Američan. Převážně byl tým ale složen z Poláků.

Co různá zranění, která vás tady svého času pronásledovala?

Musím to zaklepat, žádné zdravotní problémy jsem neměl. Na mé poměry celá sezona proběhla v pořádku.

Že jste se objevil v přípravě Dynama je asi trošku překvapením, ale pokud byste tu zůstal, asi byste se nezlobil?

Rozhodně ne. Já v Budějovicích vždycky byl rád. Na mně to ale až tak nezáleží. Jak říkám, uvidím, co bude. Buď budu tady, nebo v Arce. Anebo možná i někde jinde.