Nyní už vím, že se jedná o situaci, kdy ve fotbale jedno mužstvo v poločase vede 2:0, myslí si, že má vyhráno, ztratí koncentraci a umožní soupeři zápas vyrovnat nebo otočit. Wikipedie je skvělý pomocník.

Užitečný slovník taky říká, že ve skutečnosti taková situace nenastává příliš často. Když se ohlédneme za uplynulým ročníkem fotbalového krajského přeboru, vyhoví této definici dva zápasy.

Ve 28. kole na sebe narazily celky Čimelic a Strakonic. V duelu čtrnáctého s devátým byly domácí Čimelice v prvním poločase lepším týmem a vedly po pětačtyřiceti minutách 2:0.

Ve druhém poločase nastal velký obrat a góly dávaly už jen favorizované Strakonice. V 64. minutě bylo vyrovnáno a deset minut před koncem vstřelil strakonický Máška vítězný gól svého týmu. Čimelice Strakonicím nakonec podlehly 2:3.

„Hodnocení je těžké, zápas jsme měli vyhrát, hráli jsme dobře, ale v hlavách jsme zápasí prohráli,“ řekl domácí kouč Tomáš Smrčina.

Vedoucí mužstva Strakonic Jiří Cibulka zase vysvětloval, co stálo za obratem ve druhé půli. „Do druhého poločasu udělal trenér dvě změny v sestavě a ty se vyplatily. Csaplárova past sklapla,“ mnul si spokojeně ruce.

Dvougólový náskok po prvním poločase neudržela před týdnem rezerva druholigového Táborska, která po prvním dějství vedla 2:0 nad Dražicemi. Dvěma slepenými góly zajistil domácímu týmu vedení Matyáš Ott.

Ve druhém poločase se ale podobný kousek povedl dražickému Michalu Marešovi, jemuž stačily k dorovnání skóre čtyři minuty. Táborsko se opět ujalo vedení, tři body ale neuhrálo, neboť i na třetí domácí gól našli hosté odpověď a utkání skončilo 3:3.

„Do druhého poločasu jsme vstoupili vlažně. Na to, jak jsme měli utkání rozehrané, je remíza pro nás ztráta,“ okomentoval výsledek trenér Táborska Miroslav Jelen. Hosté z Dražic považovali konečnou remízu za zaslouženou.

Zajímavý obrat byl na podzim k vidění i v divizním duelu mezi Lomem a Marianskými Lázněmi. Hosté vedli v 60. minutě 0:3, Jihočeši však měli skvělý finiš a zápas skončil 3:3.