Řadu let hráli první třídu. „Tak nějak si pořád zvykáme na vyšší soutěž," přiznal po domácím duelu s Rudolfovem (0:1) Radim Novotný a hledal rozdíly: „Největší je v rychlosti a práci s míčem. Pro mladé kluky je to nejvyšší soutěž, jakou kdy hráli," připomněl zkušený hráč.

Aby se mužstvo na přebor rychleji adaptovalo, přivedlo vedení v létě posily, které se však ještě v mistrovském utkání pohromadě nesešly… „Petr Wolf po zranění stehenního svalu nastoupil poprvé a Sedláček je stále zraněný," mrzí Novotného a těší se, až se právě Sedláček vrátí z marodky na hřiště. „Nějaký čas jsme spolu hráli v Třeboni a fungovalo nám to, tak uvidíme, kdy se dá dohromady. Zatím má něco s kolenem."

Ševětín na úvod sezony dvakrát padl o gól, ale snaží se zůstat nad věcí. Situaci nedramatizuje. „Hlavně si to tady chceme všichni užít, protože věkový průměr naší základní sestavy bude hodně vysoký. Možná nejvyšší v kraji!" připomíná s úsměvem Radim Novotný. „Řekli jsme si, že si to budeme užívat, a buď se nám podaří krajský přebor zachránit, nebo ne. Když ne, určitě z toho nebudeme dělat tragédii! Šli jsme do toho s tím, že asi to chceme vyzkoušet, tak to bereme," prohlašuje jedna z opor.

Že v kabině domácí tým po výsledku nejásal, bylo logické. Čeká na první vstřelený gól. „Každá porážka samozřejmě mrzí a člověk si k tomu na hřišti vždycky něco řekne. Ale to je v zápalu boje. Myslím, že po zápase se to uklidní, dáme si v klidu pivo a zase budeme v pohodě," vykládal v čase sobotního oběda, chvíli poté, co městys Ševětín poprvé v historii hostil duel krajského přeboru.

V neděli od 17 hodin Ševětín nastoupí na Hluboké, proti které Radim Novotný válčil v mistrovském zápase ještě jako fotbalista divizní Třeboně! A má na to hezké vzpomínky. „Hluboká vydržela v soutěži jen rok. Myslím, že jsem tam dal dva góly. Anebo tři? Tak uvidíme, jak budeme bojovat… Třeba nějaký bod uhrajeme," nepojedou Ševětínští pod zámek se svěšenými hlavami.