Na jihu Čech bude v sobotu jediné pohárové utkání, v němž Č. Krumlov změří od 17 hodin doma své síly s třetiligovým Pískem. Půjde o zajímavý zápas, protože domácí Slavoj byl v minulé sezoně v divizi třetí a Písek má za sebou ve třetí lize veleúspěšné jaro a formu potvrdil i v týdnu výhrou v Praze v přípravě s Vyšehradem, který je nováčkem II. ligy.

Dynamo jede do Doubravky s cílem postoupit. „Sice nebudeme kompletní a soupeře nechceme podcenit, protože jistě se bude chtít proti nám vytáhnout, přejít přes soupeře z divize by ale mělo být v našich silách," zdůraznil trenér Dynama František Cipro.

Za generálku kouč Dynama sobotní pohárový zápas nepovažuje. „Tím byl spíš náš víkendový zápas se Slavií v Písku, kde jsme v první půli hráli hodně dobře," vyzdvihl Cipro.

Starosti mu dělají zdravotní potíže některých hráčů, a to i ze základní sestavy. „Právě v zápase se Slavií se zranil Benát, jehož absence byla po poločase znát," vraštil čelo trenér Cipro a upřesnil, že jeden z klíčových hráčů středové formace má svalové zranění a čeká ho ještě podrobné vyšetření. „Úplně v pořádku stále ještě není ani Kalod, jemuž při zátěži koleno otéká. Ta zranění jsou nepříjemná, kádr máme totiž dost úzký," podtrhl zkušený budějovický kouč.

„Současný manšaft je hodně mladý a ti zkušenější hráči, jakými jsou třeba Benát a Šimák, naší hře dávají smysl a řád. Když někdo z nich vypadne, je to znát," uzavřel Cipro.

S cílem postoupit jde do zápasu na hřišti divizního soupeře v Dvoře Králové i Táborsko: „My jdeme do každého zápasu stejně, ať jde o mistrák či o přípravu. V herním pojetí neděláme rozdíl," zareagoval na páteční tiskovce Táborska trenér Petr Frňka na otázku, zda jeho tým půjde do poháru v nejsilnějším složení a zda pohárový duel bude generálkou na druholigovou premiéru v Ústí. Role favorita se tým Táborska nezbavuje. „Jsme favority a všichni od nás čekají postup. Kluci se na zápas těší a věřím, že uspějeme," podtrhl Frňka,

A s kým by se Jihočeši měli utkat ve 2. kole (29. 8.)? Pokud oba druholigisté postoupí, jelo by Dynamo na hřiště vítěze zápasu Č. Krumlov – Písek a Táborsko zřejmě do Domažlic.

S Libercem to bude těžší, tvrdí Lerch

České Budějovice – Jako první ze všech jihočeských mužstev začne bojovat v nové sezoně o mistrovské body juniorka Dynama, která se už tuto neděli v premiéře nového ročníku juniorské ligy střetne od 13 hod. na Složišti s Libercem.

V generálce mladíci Dynama ve středu na Složišti za tropického vedra vyhráli s Hlubokou hladce 8:1. „Chtěli jsme, aby kluci měli možnost si v pohodě zahrát, a pokud možno si taky trochu zastřílet. Jsme tudíž rádi, že nám Hluboká vyšla i za toho tropického vedra se sehráním střetnutí vstříc," vyzdvihl trenér Dynama Jiří Lerch, jenž slova uznání měl i pro své svěřence: „Horko na hráče kladlo hodně velké nároky, kluci k tomu přistoupili ale zodpovědně a svůj účel zápas v každém případě splnil."

Dle trenéra Lercha se hráči na zahájení nové sezony hodně těší. „V neděli s Libercem to ale budou mít mnohem těžší než s Hlubokou," zdůraznil zkušený kouč, jenž po úspěšné půlroční misi u sedmnáctky se k juniorce zase vrátil. „Junioři Liberce hráli generálce proti druholigovému Varnsdorfu a dokázali s ním uhrát remízu 3:3. Hrál i Kerič, čeká nás hodně silný soupeř," varoval kouč českobudějovické juniorky.

Sestava Dynama 21 v generálce s Hlubokou: Coufal – Křiváček, Janoch, Tušer – Hrachovec, Jenne – Čadek, Otepka, Horák – Pasecký, Bálek (Sodomka, Vít).