Hosté jeli k zápasu po vítězství s Olomoucí v pohodě a bojové náladě. A v úvodu zápasu také favorita svou aktivitou zaskočili. Navíc se střelecky i prosadili, a to zásluhou Markoviče, jenž dvěma brankami svému mužstvu zajistil slibný náskok.

Jenže ten se po přestávce za tři minuty rozplynul jako pára nad hrncem…

V 57. minutě po faulu Rýdela na Mareše sám postižený z přímého kopu tečovanou ranou vrátil Mladou Boleslav do zápasu. Laciný gól navíc sebevědomím svěřenců trenéra Františka Cipra zřejmě řádně otřásl, protože už o pouhé tři minuty později se Sivrič obtočil na vápně kolem Hanzlíka a střelou k delší tyči vyrovnal.

Domácí vycítili příležitost obrat ve skóre dokonat a získali výraznou převahu. A nakonec se třetího gólu dočkali, byť až deset minut před koncem, kdy už se hostům podařilo opticky srovnat se soupeřem krok. V 79. min. dokonce Novák měl po centru Sandra na hlavě třetí gól, mířil však vedle. A vzápětí naopak na druhé straně Ondřejka prostrčil míč na Sivriče, jenž padáčkem rozhodl – 3:2…

Mladá Boleslav – Dynamo Č. Budějovice 3:2 (0:2)

Branky: 60. a 82. Sivrič, 57. Mareš – 13. a 35. Markovič. ŽK: Táborský, Johana – Rýdel, Lengyel. Diváci: 2863. Rozhodčí: Příhoda – Pospíšil, Jiřík.

Mladá Boleslav: Šeda – Bořil, Johana, Zbrožek, Šírl – Mareš, Kúdela, Ondřejka, Ščuk (46. Sivrič), Táborský (81. Brunclík) – Nešpor (71. Kysela).

Dynamo ČB: Daněk – Novák, Řepka, Lengyel, Hanzlík – Klesa (83. Němec), Rakovan (69. Hudson), Rýdel (75. Halama), Otepka, Sandro – Markovič.

Cipro: Šťastným gólem se soupeř chytil

Ještě den po zápase v Ml. Boleslavi trenéru Dynama Františku Ciprovi příliš do řeči nebylo.

Není ale divu. Jeho svěřenci vedli půl hodiny před koncem 2:0, přesto nezískali nakonec ani bod. „Bolce" přitom chyběla řada hráčů pro zranění a stop na jeden zápas měl navíc i Magera. Hosté toho v první půli patřičně využili. Už ve 13. minutě si Markovič zaběhl za obranu, udělal kličku gólmanu Šedovi a poslal míč do prázdné branky. „Sandro mi dal výbornou přihrávku a mně se i klička povedla," líčil gól na 0:1 srbský útočník, jenž poté po špatném odkopu brankáře Šedy pohotovou střelou ze čtyřiceti metrů do opuštěné brány zvýšil na 0:2. „Byla to smůla. Odkop jsem pokazil, ale co horšího, trefil jsem i budějovického hráče," kál se Šeda.

Jenže domácí třemi góly výsledek otočili. „Ještě teď jsem naštvaný, ale nejen já, všichni jsme naštvaní," smutnil po návratu do Č. Budějovic zkušený kouč, jenž v půli své hráče upozorňoval na ligový zápas Slavie s Jihlavou, kdy hosté vedli 3:0, přesto to skončilo 3:3. „Nechtěl jsem, aby se něco podobného stalo i nám, ale bohužel, stalo se," litoval.

„My jsme těch 2:0 navíc nevedli náhodou, byli jsme celou hodinu lepší a hráli jsme dobře," připomněl Cipro. „A buďme neskromní, my mohli vést i víc, kdybychom vyřešili určité situace líp," měl zřejmě na mysli šanci, do které se za stavu 0:1 po Klesově nahrávce dostal Markovič. „Pár centimetrů mi chybělo," litoval autor obou gólů Dynama.

I tak ale hosté měli zápas výborně rozehraný. „Mít v Boleslavi zápas tak ve svých rukou, to se nám asi hned tak zase nepovede," vraštil čelo trenér Cipro, dle něhož se vše zlomilo poté, co Rýdel sebral Marešovi před vápnem míč trošku diskutabilním faulem a domácí z přímého kopu po teči ve zdi šťastně snížili na 1:2. „Byl to hodně smolný gól, díky němu se ale soupeř chytil a my se dostali pod tlak," uznal trenér Dynama, dle něhož se v té době z různých příčin přestalo dařit ve středu hřiště. „Rýdel se zranil a chtěl už v půli střídat. Před Otepkou klobouk dolů, co toho naběhal, ale měl už toho taky plný kecky…"

Oba góly, jimiž střídající Sivrič výsledek otočil, Cipro vidí jako zbytečné. „To by se nám stávat nemělo, jenže někteří naši hráči pod tlakem nehrají dobře. Řekl bych, že se začnou bát o výsledek a psychicky tu tíhu nejsou schopni unést."

Byť Cipro nechce nezdar na nikoho svalovat, výhrady ke svým hráčům měl. „Krajní beci ve druhé půli s příchodem Sivriče začali hořet. Na jaře, kdy se nám dařilo, jsme měli sílu na kraji v Sandrovi a Klesovi, teď ale nezáří. Ani brankář nás až tak nepodržel, Bolka ze čtyř střel dala tři góly."

Ještě za stavu 2:2 mohli Jihočeši vývoj zápas zase otočit ve svůj prospěch. „Po Sandrově centru měl Novák na hlavě třetí gól, to byla čistá šance," litoval Cipro. „A ještě v prodloužení měl aspoň bod na kopačce Hudson," zmínil velkou příležitost, kterou Otepka připravil brazilskému záložníku.

Že se bude ve 3. kole s Baníkem hrát doma místo v sobotu až v pondělí, Ciprovi nevadí. „Rýdela trápí žebra, či mezižeberní svaly. Další hráče máme pokopané, aspoň se stačí do pondělka dát do pořádku," pokrčil trenér Cipro rameny.



S Baníkem doma až v pondělí, junioři venku

Ve 3. kole I. ligy se Dynamo střetne s Baníkem doma až příští pondělí 13. srpna od 18 hodin (zápas vysílá ČT4).

V lize juniorů hraje Dynamo už toto pondělí v Plzni. „Když podáme výkon jako druhou půli na Slovácku, mohli bych naplno bodovat," uvedl pro klubový web trenér Jiří Skála, který před časem hájil i barvy Dynama. Venku hraje i juniorka Táborska, která se představí v Praze s Bohemians (oba zápasy začínají v 17 hodin).