I když Ševětínští  v posledním zápase prohospodařili dvoubrankové vedení, mohli nakonec bilancovat podzimní část sezony s úsměvem.

„Soutěž je dlouhá. Do jara vstoupíme z dobré pozice, takže není, čím se trápit," uvedl trenér Miroslav Čížek. „Ale škoda to je, mohli jsme zápas dotáhnout do vítězného konce," dodal.

Ševětínský kouč nelpěl na tom, aby jeho tým byl první. Důležité pro něj bylo, že v závěru podzimu srovnal krok s týmy z čela skupiny.

A že je tam těsno! Pětice kandidátů na postup se seřadila za sebe s minimálními rozdíly, pátá Nová Včelnice ztrácí na vedoucí tandem Ševětín, Ledenice pouhé dva body. „Záleží na tom, jak přes zimu potrénujeme, jak se připravíme. A pak se uvidí," přemítá Miroslav Čížek.

Předehrávkou prvního jarního kola SK Ševětín předznamenal sérii zápasů na vlastním hřišti v novém roce. „Budeme hrát čtyřikrát doma. Protože když se u nás dělaly na začátku sezony kabiny, hráli jsme všechno venku," připomněl trenér Čížek změny v pořadatelství.

Přes tento handicap jeho tým o skóre vede soutěž a příznivci Ševětína se těší na začátek jara, kdy budou chodit na I.B třídu pravidelně každý týden. „Jak jste ale viděli s Bukovskem, ani domácí hřiště pro nás nemusí být výhodou! Uvidíme, na jaře budeme mít doma o něco slabší soupeře," pousmál se Čížek.

Když jeho svěřenci ztrácejí dobře rozehraný duel a body mizí před očima, i tak zkušený kouč na lavičce trpí. „Ale přece jen už jsem něco zažil, takže někdy chápu, jak to dopadne," prohlásil Čížek, bývalý hráč Dynama Č. Budějovice.

Hned po závěrečném představení měli Ševětínští dokopnou a trenér přemýšlel, co hráčům poví. „Poděkuji jim, že jsme podzim sehráli, jak jsme si představovali. I když říkám, že jsem chtěl mít o pět šest bodů víc. To se nám nepodařilo. Zbytečná byla hlavně porážka se Suchdolem a v Nové Bystřici. Mrzet nás musí i domácí porážka s Ledenicemi, kterým jsme mohli dát pět šest gólů, ale nakonec jsme 2:3 prohráli. To zamrzí. Ale je to fotbal a musí to být trošku zajímavé…"

Během první půlky sezony si trenér Čížek občas povzdychl nad průchodnou, nedůraznou obranou svého celku. Je tudíž jasné, že bude vyhlížet návrat stopera Aleše Matouška, jenž rehabilituje po zlomenině nohy. „Doufejme, že Aleš se přes zimu  uzdraví a na jaře zase bude naší velkou oporou. Věřme,  že jeho rekonvalescence proběhne v pořádku," posílá na marodku povzbudivá slova.

Jako každý kouč, i Miroslav Čížek má představu, jak by se dal vytvořit silnější tým, než má k dispozici. „Potřebovali bychom samozřejmě mužstvo omladit. Ale asi to nebude v naší moci, takže budeme pokračovat v tomto složení," avizuje lodivod, že vítězná sestava nedozná zásadních změn.

Klub v Ševětíně čeká například jednání o prodloužení hostování brankáře Wolka z Jankova. „My i Petr máme zájem, aby u nás pokračoval," potvrdil Deníku vedoucí mužstva Václav Chalupa mladší.