První derby na podzim trenér Milan Borový sledoval z tribuny, v sobotu už byl na lavičce a duel s Týnem nad Vltavou (3:0) prožíval naplno.

Pozitivní emoce měly navrch. Třikrát si zakřičel: Gól!

„Netvrdím, že utkání nabídlo fotbal úplně té nejvyšší kvality, ale myslím, že tam byly k vidění dobré věci z jedné i druhé strany. Samozřejmě Týn nebyl na druhém místě náhodou, my náhodou nebyli třetí. Byl to souboj lepších týmů I.A třídy,"uvažoval Milan Borový nad tím, co přímý duel o druhé místo přinesl.

Na Týn se byl osobně podívat a další informace získal od hráčů, kteří měli či stále mají k Olympii blízko – brankáře Jana Švejdy, záložníka Luboše Červenky, jarní posily Romana Chlumeckého. „Informace o soupeři jsou jedna věc. Můžete na to nějak reagovat, upozornit. Ale já vždy začínám u svého manšaftu, protože víme, co chceme hrát. A my splnili, co jsme chtěli, a zaslouženě jsme vyhráli," shrnul Borový z pohledu Olešníka vydařený zápas.

Rozdílovým hráčem, jakého Týn ve svých řadách nemá, se stal domácí Zbyněk Rys, autor dvou branek. „Je to koncový hráč. Nechci říkat, že Lukáš Dudek ho zatím nenahradil, to ne, šance má také, ale zatím se mu nedaří je proměňovat," vybavily se ihned Borovému dva slibné momenty z první půle. A ve druhé další, jedovka levou nohou, která šla podél týnské brány a těsně tyče minula… „Mít v týmu Zbyňu Rysa, to je samozřejmě hromada zkušeností. A ty rozhodují. V útoku jsme měli větší kvalitu než soupeř," pochvaloval si trenér Olešníka.

I druhé místo by mohlo být postupové… I když má olešnický tým dvě kola před koncem dobrou pozici v boji o postup, neláme nic přes koleno, kouč zůstává nad věcí. „Nejsme slepí a hluší, čteme noviny a zaslechli jsme leccos. Ale ode mne je informace daná. Nechal jsem se slyšet, a platí to pořád, že jsem nepřišel s tím, že chceme stoprocentně do kraje. Určitě bychom tam chtěli příští rok. Když se to podaří letos, bránit se nebudeme, pak by to ale chtělo posílit kádr, protože krajský přebor je úplně někde jinde," přemítá kouč Milan Borový.