Vedení klubu o jeho odvolání rozhodlo v pondělí pozdě večer, jak Deník jižní Čechy pro část nákladu zveřejnil již v úterním vydání, oficiální tiskovou zprávu ale Dynamo vydalo až týž den. V ní klub sdělil, že podruhé v sezoně mění trenéra a že vedením A-týmu byli zatím pověřeni dosavadní asistenti Martin Vozábal a Pavol Švantner.

Miroslav Soukup převzal tým 7. září loňského roku, kdy na trenérské lavici vystřídal odvolaného Františka Cipra. Fotbalisté Dynama pod taktovkou prachatického rodáka odehráli na podzim deset ligových zápasů, v nichž si připsal dvanáct bodů za tři výhry, tři remízy a čtyři porážky. Jihočechům se nevydařila následně zimní příprava, během níž vyhráli z deseti utkání pouze třikrát a z ligových týmů porazili pouze Hradec.

Vaz Soukupovi zřejmě srazil nedělní debakl 6:1 v Ml. Boleslavi. „Zápas jsem sledoval a za výkon týmu se styděl," poznamenal pro deník prezident klubu Radomil Procházka, dle něhož i další akcionáři klubu projevili se hrou mužstva výraznou nelibost.

Že boleslavský půltucet měl vliv na jeho odvolání, si myslí i sám Soukup. „Já indicie měl už v pondělí, že vedení klubu chce situaci řešit a hodnotit. Je možné, že Boleslav byla takovým tím zrníčkem na misce vah, které to převážilo do negativa," soudí nyní již bývalý trenér Dynama.

Dle něj ale příprava probíhala dle plánu. „My záměrně chtěli hrát těžká utkání a jak se blížil začátek sezony, jejich náročnost dál narůstala. Salcburk a Rapid, to jsou druhý a třetí tým rakouské ligy, a Boleslav patří ke špičce české ligy. Právě zápasy s tak silnými soupeři nám měly ukázat, jak na tom tým je. Na které hráče je spolehnutí a na které už tolik ne," říkal Soukup hned den po zápase s Boleslaví v rozhovoru pro Deník a dodal, že mu obrana bez Romana Lengyela připadala bezradná. „Já už ale po podzimu upozorňoval, že si nedovedu představit, co by se stalo, kdyby se Lengyel, nedej Bože, třeba zranil. Proto jsem chtěl, aby přišel další stoper."

V nejbližších dnech si Soukup chce dle svých slov trošku vyčistit hlavu, odpočinout si a doufat, že si na něj někdo zase vzpomene a dá mu znovu šanci. „Byť vím, že poté, co člověk v půlroce dvakrát skončí, to asi bude složité. Za sebe mohu jen říct, že stejně jako ze Slovácka neodcházím ani z Budějovic s pocitem špatně odvedené práce. Povedlo se nám z deseti zápasů uhrát dvanáct bodů a bodově jsme zůstali v kontaktu s dalšími ohroženými mužstvy. Jsem pevně přesvědčen, že mužstvo je na jarní část sezony dobře připraveno a že se to ukáže už na Bazalech," věří Soukup.

Jedním z adeptů na uvolněný post prý je jihočeský patriot Pavel Tobiáš, jenž vedl v lize Dynamo už čtyřikrát a momentálně v klubu působí jako šéftrenér mládeže. O případných dalších změnách se rozhodne v nejbližších dnech.