„My věděli, že Brno postaví dvě jedenáctky, a když jsme do ruky dostali zápis, bylo jasné, že první půli půjde do hry jedenáctka spíš těch méně zkušených hráčů," hledal trenér Luboš Urban vysvětlení pro šokující úvod utkání, v němž Jihočeši ve 3. minutě vedli 2:0! „Hlavní ale bylo, že jsme vsadili na hru 4–4–2, jak jsme hráli na jaře doma. Že se nebudeme bát, budeme hrát nátlakově a nenecháme je rozehrát. To se dařilo, oba útočníci Linhart i Škoda se výborně doplňovali – a když ve třetí minutě vedete 2:0, to se hraje už dobře. Navíc když ty góly dáte po krásných akcích," zářil trenér Dynama.

Postupem času se hra srovnala. „Ta první půle se mi ale hodně moc líbila. Hráli jsme přímočaře, odvážně, byl tam tah na bránu a spousta dobrých věcí," chválil Urban svůj tým. „Dostali jsme na 2:1, vzápětí však Škoda měl stoprocentní šanci na 3:1."

Třetí gól ale Jihočeši nedali a po půli se spíš bránili. „Soupeř o přestávce střídal deset hráčů, zatímco my máme marodku a čtyři kluky jsme poslali za juniorku, protože jsme chtěli, aby hráli celých devadesát minut. Navíc chceme už hrát i na výsledek," připustil i taktické záměry Urban. „I po půli jsme přesto dál hráli 4–4–2 a až poslední čtvrthodinu přešli na jednoho útočníka. Podle mě odmakaný zápas, který se mohl lidem líbit."

Hosté chválili i prostředí v Kamenici. „Trávník perfektní, přišli i lidi a myslím, že byli spokojeni. I počasí bylo pro fotbal ideální," ocenil Urban.

Do hry už zasáhli i marodi Lengyel s Hálou. „Zaplaťpánbůh, pomalu se nám marodka vyprazdňuje," oddechl si Urban, dle něhož včera měli mít v Praze kontrolní testy Klesa a Machovec. „Věřím, že v neděli proti Slavii v Písku by možná Machovec alespoň na půli už mohl naskočit."

V Kamenici naopak chyběl Kalod. „Má menší svalové potíže. Rozcvičení čtyřicet minut ráno absolvoval, nebylo to ale na sto procent, tak nemělo cenu riskovat. Zůstal doma a trénoval individuálně," sdělil Deníku trenér Urban a dodal, že třísla trápí Nováka. „Až tak vážné to ale snad nebude."

V I. lize už ve 4. kole Dynamo a Brno hrají znovu, nic prý ale trenéři netajili. „Do té doby je ještě několikrát uvidíme a oni nás," mávl rukou Urban.

V neděli se Dynamo v Písku utká se Slavií (17). „To bude zase jiný duel a se soupeřem velkého jména. My takové zápasy nutně potřebujeme, první liga je o něčem jiném než ta druhá," zdůraznil Urban.

Snad i ty góly začnu dávat, doufá Škoda

Šestadvacetiletý útočník Michal Škoda proti Brnu podobně jako v minulých svých zápasech za Dynamo odvedl bojovný výkon, gól však opět nedal.

Z Brna jste do Dynama přišel, byl to tudíž pro vás přece jen jiný zápas?

Samozřejmě, že ano. Hrál jsem tam a stále tam ještě mám i smlouvu. Ale že bych to nějak extra prožíval, to ne. Bylo ale příjemné si proti bývalým spoluhráčům zahrát. Akorát mě mrzí, že jsem zase nedal gól…

Přitom pár možností jste měl. Třeba hned na začátku brejk po levé straně, jen ta koncovka chyběla.

To je fakt, to nebyl špatný brejk, jenže zpětná přihrávka se mi nepovedla. Já to chtěl dát pod sebe, ale nějak špatně jsem to trefil, navíc jsem klopýtl a nic z toho nebylo.

Další šanci jste měl po rohu, to jste hlavou byl blízko gólu.

Když to byla taková slabá hlavička. Nic moc to nebylo.

Šance, kterou jste měl po centru Nováka, ta už ale volala po gólu.

To byla moje největší šance, co jsem tady měl. Prostě to měl být gól a já vůbec nevím, proč jsem to nedal. Už by to nějaký gól chtělo, čtvrtý zápas a pořád nic. Doufám, že to přijde. A nejlíp, kdyby to bylo v lize.

Říkal jste, že jste si proti svým bývalým spoluhráčům rád zahrál. Bylo i nějaké hecování?

Ne, jen jsme se před zápasem i po něm pozdravili. Jinak nic.

Vy jste proti Brnu měli raketový začátek, postupně se ale karty začaly obracet. Čím to?

Čím to bylo, to nevím. My začali velice dobře, dali jsme dva rychlé góly, jenže pak se postupně hra vyrovnala. Na druhou stranu si nemyslím, že bychom až tak nějak my polevili. Brno snížilo, ale kdybych já dal na 3:1, zase to mohlo vypadat úplně jinak.

Když jste ve třetí minutě vedli 2:0, nepřipomnělo vám to zápas Brazílie – Německo, který se hrál den předtím na MS?

Říkal jsem si, že jsme jako Němci… Až takovou kvalitu my ale přece jen nemáme…

Brno prostřídalo dvě jedenáctky, nebylo to ke konci přece jen znát?

Je to možné, my tu hráli ve čtrnácti lidech, zatímco oni měli dvě jedenáctky, takže na druhou půli byli čerství. Ale nakonec jsme si s tím poradili a jsme tomu rádi. I ta druhá půle byla 0:0.

V neděli hrajete v Písku proti Slavii, takže si zahrajete proti bráchovi, ne? Pokud tam ještě je, ve Slavii se to hodně mění…

Jo, jo, pořád tam ještě je. Tak doufám, že si proti sobě zahrajeme. Hodně se těším.

Bude u toho i rodina?

Tak to nevím, jelikož se to ale hraje v Písku, alespoň si myslím, že spíš asi ne.

Jak vidíte své zatímní působení v Budějovicích? Spokojenost?

Já jsem spokojen. Zda a jak jsou se mnou spokojeni trenéři, když nedávám góly, to nevím. Snad i to ale přijde. Aspoň já tomu věřím.