Druhé Dynamo ve II. lize hrálo doma s posledními Vítkovicemi, které navíc v letošní sezoně ještě nepoznaly radost z vítězství.

Trenér David Horejš před zápasem ale varoval: „Podcenit soupeře si nemůžeme dovolit. Vítkovice jsme viděli v minulém zápase, kdy hráli útočný fotbal. Nesmí nás zmást, že mají tak málo bodů,“ uvedl pro Deník.

Fotbalisté Dynama si varování svého trenéra zřejmě vzali k srdci, neboť vletěli do zápasu jako uragán a po necelé půlhodině vedli 3:0! „Těžko takové utkání hodnotit. Je to bohužel smutná realita, soupeř nám jasně ukázal, jak se hraje fotbal a jakým způsobem se k zápasu přistupuje,“ hněval se po zápase vítkovický trenér Luboš Adler, jehož tým si nakonec z jihočeské metropole vezl debakl 6:0. „Soupeř měl daleko větší kvalitu než my a nesrovnatelně větší ochotu běhat,“ všiml si kouč hostí a to, že si jeho svěřenci dali dvě vlastní branky, což v tak vysoké soutěži on osobně prý nepamatuje, dle něj jen potvrdilo, jak obrovský rozdíl v pojetí hry obou týmů byl. „Pro nás to je velmi alarmující,“ uznal.

Na straně vítězů v neděli naopak panovala plná spokojenost. „Máme radost, a to jak z výsledku, tak i z předvedené hry. Nemám svým hráčům co vytknout, musím kluky jen pochválit,“ zářil trenér David Horejš, dle ně᠆hož jeho týmu hodně pomohl rychlý gól, který si po Kadulově prudkém centru dal už ve 3. min. do vlastní brány Cverna (pokud by ale míč ve skluzu nehrál, za ním volný Pešek by zřejmě zblízka do odkryté brány stejně skóroval).
Kadula v základu za Mashikeho byl jedinou změnou v sestavě, v jaké Dynamo teď nastupuje. „Poslední zápasy si útočníci nevytvářeli tolik šancí a tlačili se málo do vápna, takže šanci tentokráte dostal Jindra Kadula a myslím, že si jí zhostil velice dobře,“ vyzdvihl Horejš a zmínil právě Kadulův podíl na prvním gólu. „Jsem rád, že ta konkurenci tu je.“

Po rychlém prvním gólu Dynamo stejně rychle přidalo další dva góly a po necelé půlhodině bylo vlastně po zápase. Byla to hra kočky s myší: „Byli jsme lepší po všech stránkách, hráli jsme s velkou chutí a vedle šesti krásných gólů jsme měli ještě spoustu dalších šancí. Myslím, že kdo tentokráte na fotbal přišel, určitě nelitoval,“ pochvaloval si trenér Dynama a na připomínku, že kdyby jeho hráči z těch šancí alespoň ještě jednu proměnili, vyhouplo by se Dynamo do čela tabulky, jen pokrčil rameny: „Zrovna teď se o tom kluci v kabině bavili, ale my bychom před zápasem brali jakékoli vítězství. Že jsme tolik gólů dali, nás těší. Jít do čela tabulky by samozřejmě bylo hezké, nicméně soutěž je ještě hrozně dlouhá a my si vážíme toho, kde jsme.“

Že se fotbalisté Dynama při vší té chvále, která se na ně v neděli ze všech stran hrnula, snaží držet při zemi, je jedině dobře. Soutěž je totiž teprve ve své třetině a po reprezentační přestávce, která je o tomto víkendu, čeká ve zbývajících šesti kolech podzimní části II. ligy Horejšovy muže vskutku náročný program: v neděli 15. října ve Znojmě (13 ČT), v sobotu 21. října s Opavou (17.10 ČT), v sobotu 28. října derby v Táboře (14.30), ne᠆děle 4. 11. s Pardubicemi (17), sobota 18.11. v Třinci a neděle 25.11. s Vlašimí (17).