Čekala se velká fotbalová bitva a velké drama.

Jenže z toho bylo fotbalové galapředstavení jen pro jedno mužstvo – fotbalisté Dynama po výborném výkonu jednomu z největších aspirantů na postup do I. li᠆gy nastříleli čtyři parádní góly a po zásluze sklidili ovace nadšených fanoušků.
„Klukům za výkon, který předvedli, musím poděkovat. Od první minuty za vítězstvím jednoznačně šli,“ nešetřil chválou trenér David Horejš, jenž poslal na hřiště stejnou sestavu jako ve dvou předchozích vítězných utkáních ve Vlašimi a Varnsdorfu.

Dynamo první úder svému soupeři zasadilo už ve 12. minutě, kdy učebnicovou akci Mashikeho a Wermkeho zakončil výstavní střelou z voleje Čavoš. „Viděl jsem, že to pravý bek Hradce nestíhá, tak jsem zasprintoval k brance, křikl jsem si na Romana (Wermkeho, pozn.), ten tam poslal fantastický centr a já to dal do brány,“ líčil svou parádní trefu Patrik Čavoš. „A že to bylo levačkou? Prostě mi krok vyšel na levou, takže jsem rád, že jsem to vůbec trefil,“ culil se dvaadvacetiletý záložník.

Hradec pak ve snaze vyrovnat se víc tlačil na půlku Dynama, brankáře Křížka ale prakticky neohrozil. „My věděli, že jedeme na hřiště výborného mužstva a myslím, že jsme měli soupeře i dobře přečteného. Jenže přišla první akce a první šance a my hned inkasovali. Domácí nás poté předčili ve všech směrech, především v důrazu a agresivitě. My si zřejmě přijeli zahrát fotbálek jako Brazilci uprostřed hřiště,“ lomil rukama trenér hostí Karel Havlíček, jehož svěřenci dali čestný gól až krátce před koncem a v době, kdy Dynamo vedlo 4:0 a svého ambiciózního soupeře jednoznačně přehrávalo.

„Dali jsme v prvním poločase dva góly, které nás uklidnily,“ vyzdvihl trenér Horejš, dle něhož definitivně o jasném vítězství jeho mužstva rozhodl vstup do druhé půle: „Přidali jsme dvě další branky a poté už jsme na hřišti dominovali.“

Velký zápas odehrála obě křídla, jak vpravo Wermke, tak vlevo Pešek, jenž měl prsty ve třech gólech: před půlí obešel gólmana Ottmara, ten ho srazil a Táborský z penalty dal na 2:0, třetí gól padl po jeho prudkém centru, který si Plašil srazil do vlastní brány, a na čtvrtý gól Mashikemu ideálně nahrál. „O rychlonohém Peškovi, který je vynikající, jsme věděli, přesto nás v zápase bohužel trestal,“ hněval se trenér hostí Karel Havlíček.

Zato na domácí hráče po zásluze šla samá chvála. „My jsme mezi 60. a 70. minutou klidně mohli další góly ještě přidat,“ zmínil Horejš velké šance Javorka, Helešice nebo Táborského, kdy diváci nešetřili ovacemi. „Jsem rád, že i lidi fandili, ale není divu, fotbal se jim musel líbit,“ podtrhl Horejš, hned ale také dodal, že se snaží držet své hráče při zemi. „Jsou za námi teprve čtyři kola a další těžké zápasy nás čekají,“ upozornil, že už ve středu jeho mužstvo hraje na Strahově s Olympií Praha.