Táborsko potřebovalo k jistému postupu vyhrát, bod mu stačit nemusel, v zádech mělo ale své fanoušky, hrálo doma.

Existovala sice i možnost, že by do ligy šli obou jihočeští rivalové, ta však byla jen málo pravděpodobná.

To by Hradec Králové nesměl vyhrát v Pardubicích.

Hostující Dynamo do utkání vlétlo jako velká voda a na co jeho hráči sáhli, to jim vyšlo. Když v 17. min. vedli 3:0, byla to pro domácí hodně studená sprcha. První dva góly dal Machovec a třetí připojil Benát.

Jiskřičku naděje pro domácí pak po nástupu do druhé půle rázně sfoukl Machovec. Doslova kat postupových ambicí Táborska nevídanou ranou z přímého kopu dokonal svůj hattrick.

Hosté pak měli celou řadu šancí a brejků. Po akci Machovce zvyšoval na pětibrankový rozdíl střídající Hanzlík a šestou branku přidal  po rohu hlavou Kalod.

Táborsko se tak upnulo k výsledku z Pardubic, kde však Hradec Králové vyhrál 1:0 a na Soukeníku zavládl smutek.

Naopak Dynamo po roce slaví návrat mezi elitu.

Podrobné zpravodajství jak z utkání samotného, tak z jeho zákulisí včetně ohlasů najdete v pátečním vydání Deníku jižní Čechy či na denik.cz

FC MAS Táborsko – Dynamo ČB 0:6 (0:3)

Branky: 5., 11. a 52. Machovec, 17. Benát, 77. Hanzlík, 82. Kalod. Bez karet. Diváci: 7 465. Rozhodčí: L. Kovařík – Mencl, Jiřík.

Táborsko: Toma – Kotrba, Mráz, Ciferský, Štrbák – Šiml (24. M. Vukadinovič) – Džafič (64. Nešický), Javorek, Šimák, Presl – Strnad (56. Musiol). Trenér Frňka.

Dynamo: Křížek – Novák, Lengyel, Deli, Machovec – Klesa (79. Linhart), Benát, Herzán (58. Hála), Brunclík, Funda (74. Hanzlík) – Kalod. Trenér Urban.