Za celý podzim neprohráli. V čele okresního přeboru mají devítibodový náskok, a kdyby sezonu nedotáhli k postupu, bylo by to pro ně obrovské zklamání… Fotbalisté Olešnice jdou do jara jako velký favorit!

Přes zimu udrželi kádr pohromadě, tým doplnil host z Trhových Svinů Jakub Brousek. Ztrátou je ale absence Petra Fialy, jenž se zotavuje po operaci ramena. Podle kouče Martina Havla jde o následky incidentu z derby v Nových Hradech. „Uvidíme, zda náš nejzkušenější hráč stihne alespoň konec sezony," krčí rameny olešnický trenér, jenž ví, že luxusní náskok svádí k podcenění. „Opakuji proto hráčům, že není nic rozhodnuto! Náskok je hezký, ale soupeři se na nás určitě připraví jinak, než když sezona začínala," varuje.

Jaro začne pro jeho tým pěkně zostra – nedělním zápasem na Hluboké. „Je zkušená, má výborné fotbalisty," říká Havel s respektem k soupeři.

Ještě ve čtvrtek Olešnice pilně trénovala na umělce Třeboni. „S přístupem hráčů jsem byl velmi spokojen, jsou nažhaveni, teď to jen prodat v prvním mistrovském utkání!" přeje si Martin Havel.

Kam jít na fotbal?

V sobotu se půjde na fotbal jen v Dubném, kde má domov rezerva Jankova, šest zápasů se hraje až v neděli. V duelu nováčků FK Borek přivítá Chrášťany a bude chtít ukázat, že se adaptoval na vyšší soutěž lépe než soupeř. Jejich podzimní souboj v Chrášťanech skončil smírně 2:2.

Sobota: Jankov B / Dubné – Nová Ves (hřiště Dubné). Neděle: Hluboká B – Olešnice, Borek – Chrášťany, Loko ČB B – N. Hrady (na VŠZ), Čt. Dvory B – Mladé (10.15, Bavorovice), Rudolfov B – H. Stropnice, Hrdějovice B – Hodějovice. Úřední začátky jsou v 15.00.