Sice naději jen skutečně nepatrnou a ryze teoretickou, nicméně zkusit by to za týden v Ostravě mohli…

Jednogólové vítězství zařídil devatenáctiletý Jiří Funda, jenž před týdnem v Edenu trefil tyč slávistické branky a v rozhovoru pro Deník jižní Čechy si pak posteskl, že na první ligový gól si bude muset ještě počkat – dlouho ale čekat nemusel… „Bohužel k záchraně už nám ten gól asi nepomůže, na to už je zřejmě pozdě. Stejně z něj ale mám radost," svěřoval se po zápase novinářům a na připomínku, že ho to bude asi něco stát do klubové kasy, jen s úsměvem pokýval hlavou: „To jistě jo, Ríša Kalod mi to spočítá…" A klubový kasír, jenž zrovna vedle procházel, jako by tušil, o čem je řeč, na mladého záložníka zavolal: „Máš to za tři tisíce!"

Trenér Dynama František Cipro před zápasem o pražské Dukle hovořil jako o jednom z nejfotbalovějších týmů v naší lize a svůj názor nezměnil ani po utkání. „Je to ironie, jakou fotbal přináší. Porazili jsme nejfotbalovějšího soupeře, jaký tady na jaře hrál, a prohráli tu s mnohem horšími celky," podotkl budějovický trenér. „Potěšila mě nejen výhra, ale i způsob hry," chválil své svěřence za aktivitu.

Dukla svou fotbalovost i na jihu Čech sice potvrdila, přesto nasazením a zaujetím do hry její hráči zrovna neoplývali… „Celou první půli jsme prohospodařili a v té druhé už jsme to napravit nedokázali," kabonil se kapitán týmu Marek Hanousek.

Dynamo i bez zkušených harcovníků Lengyela, Varadiho a Machovce (žluté karty) vstoupilo do zápasu aktivně a s chutí. Tou oplýval na hrotu i Kalod, jenž po delší době nastoupil od začátku. Právě on se už v 11.min. prodral do vápna, jeho zpětnou nahrávku zadáci hostí odvrátili na roh, Funda při jeho zahrání zvolil signál, přízemní centr Novák pustil na Kladrubského a jeho dělovka skončila na břevně!

Už tři minuty nato se však domácí dočkali, když na centr od Peška z pravé strany si naběhl Funda, jemuž sice střela příliš nesedla a Rada ji stačil vyrazit, jenže jen zpět k budějovickému mladíkovi a ten už měl s dorážkou snadnou práci – 1:0. „Ten gól beru na sebe," kál se duklista Marek Hanousek, jenž míč po Peškově centru asi mohl před Fundou odvrátit rezolutněji.

Až inkasovaný gól fotbalisty Dukly přinutil ke zvýšení jejich úsilí a ve zbytku prvního poločasu měli hosté víc ze hry i několik šancí: ve 20. min. Karavajev potáhl balon a zpoza vápna tvrdě vypálil, horní růžek branky Dynama zhruba o dva metry ale minul. A čtvrt hodiny nato Beauguel hlavou z Karavajevově centru trefil břevno Křížkovy branky.

Domácí gólman, jenž se dočkal v sobotu konečně vychytané nuly a při několika tvrdých střeleckých pokusech se vyznamenal, měl tyče své svatyně dobře postavené i na začátku druhé půle, kdy míč po ostrém centru z pravé strany stoper Podstavek tečoval nad bezmocného Křížka přímo na břevno jeho branky. „Asi jsme měli i trochu štěstí, na druhou stranu jsme ale mohli dát o gól o dva i více," všiml si trenér František Cipro.

Měl na mysli možná Benátovu ránu po Kalodově přiťuknutí v 54. min., anebo velkou šanci, kterou pro Kaloda vypracoval poté Škoda, budějovického útočníka ale obrana hostí ke střele nepustila.

Dukla měla blízko k vyrovnání deset minut před koncem, Blažka ale Křížek skvěle vychytal. „Naše hra se po příchodu střídajících hráčů sice zlepšila, náš tlak pak byl evidentní, i šance byly, jenže letos máme velké problémy se střílením gólů," litoval trenér Dukly Luboš Kozel.

Dynamo ČB – Dukla Praha 1:0 (1:0)

Branka: 14. Funda. ŽK: Marek Hanousek (Dukla). Diváci: 1174. Rozhodčí: Houdek – Moláček, Hrabovský.

Dynamo: Křížek – Janotka, Podstavek, P. Novák, Eliáš – Pešek, Kladrubský, Benát (85. Volešák), Řezáč, Funda (46. Michal Škoda) – Kalod (73. Linhart). Trenér: František Cipro.

Dukla: F. Rada – Karavajev, Jeřábek, Polom, Matěj Hanousek – Daniel Tetour (57. Přikryl), Považanec, Marek Hanousek – Čajič, Beauguel, Jakub Mareš (68. Jan Blažek). Trenér: Luboš Kozel.

Juniorka v pondělí se Slováckem

V lize juniorů hrají mladíci Dynama v pondělí od °3 hodin na Složišti se Slováckem.