Trenér František Mertl by měl mít všechny své ovečky pohromadě. „Budeme trénovat čtyřikrát týdně plus víkendový zápas, žádné soustředění," načrtl kouč Deníku plán přípravy.

Přípravných zápasů by mělo být dohromady sedm, ten nejbližší Malše odehraje 17. ledna na Složišti proti prvoligovému dorostu Dynama. O týden později přivítá Čížovou.

Fotbalisty čeká celkem devět přípravných týdnů. „Áčko bude spojeno s naším béčkem a starším dorostem. Tenhle model nám funguje celkem dobře," chválí si Mertl.

Kolem některých opor divizního celku krouží kluby z Rakouska. Zájem je prý o Karla Krůčka, Martina Jasanského a Tomáše Trněného! „Zatím to bylo jen takové sondování. Vypadá to, že by měli začít přípravu s námi," věří kouč, jenž by pochopitelně rád udržel kádr v podobě, v jaké si na podzim proklestil v divizi cestu k 32 bodům.

O roudenský dres bude nově usilovat Jan Šebelka, vyhlédnutá posila z K. Újezda. „Je to mladý, talentovaný kluk, tak uvidíme, jak bude vypadat. Může hrát kdekoli v záloze, vyzkoušíme ho."

Z krajského přeboru trenér oslovil Miroslava Syrovátku (Rudolfov), ten ale nabídku odmítl s tím, že odchází za zaměstnáním do Rakouska, kde bude i hrát. Kanonýr Jakub Rosůlek zase kývl na pozvánku z druholigového Táborska. „Přeji mu, ať se chytí a ukáže, co v něm je," vzkazuje trenér František Mertl k Soukeníku.

Roudné přezimuje na třetí příčce a poprvé má v divizi jiné než záchranářské cíle. „Je to krásná pozice! Pokud chceme hrát o špičku, byl bych rád, abychom pokračovali v nezměněné sestavě a mladí se dál učili od Jasanského, Otepky, Krůčka… Mají jim, co dát. Když to máme takhle rozjeté – spokojeno bylo vedení, trenéři i diváci – a hráli jsme dobrý fotbal, tak proč skončit šestí, sedmí nebo osmí?" říká Mertl.