Absolutní vítěz 18. ročníku soutěže Chutná hezky. Jihočesky se stal Dvoukvasový chléb. Peče ho Pekařství Cais ve Vlachově Březí, na jehož práci jsou náležitě hrdí jednatel společnosti Jiří Toušek a obchodní ředitelka Jana Větrovcová.
Zdroj: Deník/Hana Svítilová
Třetí příčku mezi masnými výrobky obsadilo i Hovězí pastrami. Specialitu z hovězího masa naloženého v koření a pomalu uzeného na bukových štěpkách připravuje společnost Antoni z Dolního Třebonína. Tam dobrou zprávu o úspěchu v soutěži přiveze obchodní man
Zdroj: Deník/Hana Svítilová
3. místo v kategorii masné výrobky získala Paštika brusinková s mandlemi z produkce budějovického Uzenářství Vávra. Cenu převzal majitel firmy Ondřej Vávra.
Zdroj: Deník/Hana Svítilová
Bodová shoda přisoudila třetí místo mezi masnými výrobky také firmě Jihočeské Jerky z Mostků u Kaplice, ta bodovala s Jerky z afrického sumečka s pepřem. Gratulaci přijal jednatel a autor receptur Miloslav Koutník.
Zdroj: Deník/Hana Svítilová
Ocenění předávali spolu s ředitelkou Regionální agrární komory Hanou Šťastnou hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba, Drahoslava Brabcová, ředitelka regionálního odboru Státního zemědělského intervenčního fondu České Budějovice a Helena Kavanová, ředitelka
Zdroj: Deník/Hana Svítilová
Milovníci masa si rádi pochutnají také na Vepřové pečeni z malontského Řeznictví u Krajňáků. Porota téhle dobrotě přisoudila druhé místo. Stříbro domů přiveze majitel firmy Petr Krajňák.
Zdroj: Deník/Hana Svítilová
Těsně pod nejvyšším stupněm se zastavila Vodňanská drůbež, která se porotcům trefila do chuti s Paštikou s kachním masem. Ocenění přebíral generální ředitel Milan Říha.
Zdroj: Deník/Hana Svítilová
Prvenství mezi masnými výrobky patří Šunce nejvyšší jakosti z produkce Zemědělského družstva Bělčice. Pro cenu si do Budějovic přijel vedoucí bourárny Miroslav Kříž s asistentkou Dagmar Haštalovou.
Zdroj: Deník/Hana Svítilová
Mezi mléčnými výrobky bodoval Pudink připravovaný podle padesát let staré receptury, který svým zákazníkům nabízí Jednota, spotřební družstvo v Jindřichově Hradci. Ze třetího místa se radovali vedoucí výrobny lahůdek Anna Doupníková.
Zdroj: Deník/Hana Svítilová
Důvod jásat má i protivínská pekárna a cukrárna Klas. Martin Pávek sem kolegům přiveze ocenění za druhé místo v kategorii mléčných výrobků pro Jahodový pohár.
Zdroj: Deník/Hana Svítilová
Největší dobrotu z mléka vyrábějí letos v Minimlékárně Mláka . U porotců bodovala s Čerstvým sýrem ratatouille. Ocenění si převzala vedoucí provozu Anna Konárková.
Zdroj: Deník/Hana Svítilová
Mezi slanými pekařskými výrobky se prosadil na třetí pozici Protivínský bochník, ručně vyválený pšenično-žitný chléb, peče ho Klas, pekárna a cukrárna Protivín, kterou na předávání cen zastupoval Martin Pávek.
Zdroj: Deník/Hana Svítilová
Na druhém místě skončil Chléb Sipuli. Už jeho název naznačuje, že jde o specialitu. Česko – finská pekárna Leipomo ho v Českých Budějovicích připravuje podle finské receptury. Rodinnou firmu na vyhlášení cen zastupovala Markéta Hynková.
Zdroj: Deník/Hana Svítilová
O první místo se dělí dva chleby. Hodnotitelé vysoce ocenili Dvoukvasový chléb, který na trh dodává Pekařství Cais z Vlachova Březí. Pro cenu si na pódium přišli jednatel společnosti Jiří Toušek a obchodní ředitelka Jana Větrovcová.
Zdroj: Deník/Hana Svítilová
Z vítezství se radovala i pekárna Husinecký chléb, která do soutěže přihlásila Husinecký Křupík. Značku kvality kolegům přiveze Pavla Tomková.
Zdroj: Deník/Hana Svítilová
V kategorii sladké pekařské výrobky uspěla strakonická společnost Galaxie. Peče Královský sen s malinami, nadýchaný dezert oceněný v soutěži bronzem. Pro ten si přijel majitel firmy Libor Hlinka.
Zdroj: Deník/Hana Svítilová
Vedoucí pekárny Radek Bureš za Zemědělské společnosti Staré Hobzí převzal ocenění pro makovou Švýcarku, která skončila na druhém místě.
Zdroj: Deník/Hana Svítilová
Pekařství Nodes z Českého Krumlova, účastník všech ročníků Chutná hezky. Jihočesky, letos soutěžilo s nápaditým povidlovým beránkem. A majitel firmy Radek Nodes si odnášel zasloužené prvenství.
Zdroj: Deník/Hana Svítilová
Shodný počet bodů od porotců a též první místo získal Půlnoční šáteček z pekárny Husinecký chléb, kterou zastupovala Pavla Tomková.
Zdroj: Deník/Hana Svítilová
Bronzovou příčku mezi cukrářskými výrobky obsadil Sváteční punčový dort, který nabízí Pekárna Srnín. Cenu přebíral jednatel společnosti Josef Bukovský.
Zdroj: Deník/Hana Svítilová
Mlsné jazýčky měly těžkou práci při vyhodnocování kategorie cukrářských výrobků a cukrovinek. Udělily dvě třetí místa. Jedno patřilo minizákusku Vídeňský sacher. Majitelce kaplické rodinné kavárny Kap Café, která se sama má co otáčet ve výrobě, tleskal pl
Zdroj: Deník/Hana Svítilová
O nejvyšší stupínek se dělí dva producenti cukrářských výrobků. Kateřina Veselá z Vodňan zabodovala s Šumavským lanýžem medovým. Cenu si převzala společně s maminkou.
Zdroj: Deník/Hana Svítilová
Jarmila a Stanislav Víchovi provozuji v Českých Velenicích cukrárnu Šarlotka. Do Budějovic si přijeli pro druhé místo, na kterém se umístil jejich Jablečník.
Zdroj: Deník/Hana Svítilová
Vůbec poprvé soutěžil výrobce zmrzliny. A poctivá domácí zmrzlina Rumburak, kterou připravuje Josef Kortan v Milevsku, rovnou zvítězila.
Zdroj: Deník/Hana Svítilová
Bodová shoda rozhodla o udělení dvou druhých míst v kategorii alkoholických nápojů. Jedno obsadila firma Car Lend z Hvozdce nedaleko Lišova. Jednatel společnosti Tomáš Linhart bral ocenění pro slivovici Bozízovku.
Zdroj: Deník/Hana Svítilová
Radoval se i Liqui B Zámecký ovocný lihovar Blatná a manažer společnosti a sládek Martin Fried. Jejich Šitner hruškovice obsadila dělenou druhou pozici.
Zdroj: Deník/Hana Svítilová
Vítězný alkoholický nápoj se jmenuje První jihočeská medovina, vyrábí ji včelař Roman Plíva z Českých Budějovic.
Zdroj: Deník/Hana Svítilová
Zdroj: Deník/Hana Svítilová
Druhé místo obsadil nováček soutěže, společnost Hřebík H + H, s Kysaným zelím z Hrejkovic. Za rodinnou firmu převzal cenu Dušan Hřebík.
Zdroj: Deník/Hana Svítilová
Na stupně vítězů se v kategorii různé dostaly Vltavotýnské lahůdky, součást Jednoty České Budějovice. Získaly 3. místo za svůj proslulý vlašský salát. Gratulace přijal ředitel Miroslav Smíšek.
Zdroj: Deník/Hana Svítilová
Karel Gregora, výrobce Lhenické ovocné šťávy, bodoval s příchutí jablka a řepy a patří mu pro letošek prvenství.
Zdroj: Deník/Hana Svítilová
Za ochutnání stojí Maminčin kynutý knedlík. Vyrábí ho ZVS Nemyšl, zemědělskou společnost při předávání ceny za druhé místo reprezentoval jednatel Vladimír Kropáček.
Zdroj: Deník/Hana Svítilová
Nejen porotu nadchla Pekárna Srnín se zvláštním produktem. Pod jménem Bohouš se skrývá vítěz kategorie různé, rozpékaný chléb se slaninou a sýrem s modrou plísní. Titul Chutná Hezky. Jihočesky do pekárny přiveze jednatel firmy Josef Bukovský.
Zdroj: Deník/Hana Svítilová
Bodoval také Pivovar Hluboká. Hlubocký ležák Zajíček 14°"se dělí o třetí místo v kategorii minipivovarů. Pro cenu si přišli jednatel Michael Macháček a sládek Aleš Chrt.
Zdroj: Deník/Hana Svítilová
Mezi jihočeskými minipivovary figuruje mezi oceněnými 14 PAULÁN - polotmavé silné pivo. Ležák Pivovaru Nová Bystřice obsadil dělené třetí místo, ocenění převzal sládek a spolumajitel Jiří Vainar.
Zdroj: Deník/Hana Svítilová
Pocit dobře odváděné práce si díky druhému místu pro Strážskou Emu 11 % může užívat také František Wollner, ředitel pivovaru Stráž. Ten je v soutěži nováčkem.
Zdroj: Deník/Hana Svítilová
Hulvát, tak se jmenuje pivovar z Truskovic nedaleko Vodňan i jeho oceněná desítka. Blahopřání k druhému místu v soutěži přijímal spolumajitel Petr Záhorka.
Zdroj: Deník/Hana Svítilová
Jedničkou mezi malými jihočeskými pivovary je podle porotců Brewery Český Krumlov, a to díky vídeňskému světlému silnému pivu Krumlov 15. Pro cenu si přišla sládková Dagmar Vlková.
Zdroj: Deník/Hana Svítilová
Jihočeský med z Podlesí nabízí Daniel Jírovec ze Ševětína. Jeho Med květový smíšený chutnal porotě natolik, že mu přiřkla druhé místo.
Zdroj: Deník/Hana Svítilová
Vlastní kategorii měli producenti medu. Budějovický Roman Plíva si odnesl cenu za třetí místo pro Med plástečkový.
Zdroj: Deník/Hana Svítilová
První příčka se dělí mezi dva soutěžící. Jedním je Vášnivý včelař Milan Čaloun z Vráže, který do soutěže přihlásil Med akátový květový.
Zdroj: Deník/Hana Svítilová
Dělené první místo patří také Romaně Punčochářové z Malšic, která uspěla s Medem svazenkovým malšickým.
Zdroj: Deník/Hana Svítilová
Tito jihočeští zemědělci a producenti potravin se právem mohou chlubit titulem Chutná hezky. Jihočesky. Všechny jejich produkty mají jihočeský rodokmen, vznikají převážně z místních surovin a na všech je znát poctivá práce jihočeských výrobců.
Zdroj: Deník/Hana Svítilová