Zdroj: Shutterstock
Zelí je nejen úžasně chutné a variabilní, ale také nesmírně zdravé
Zdroj: Deník/Zdeněk VAIZ
Kateřina Herzánová z Horského areálu Lesná
Zdroj: Deník/Miroslava Šebestová
Břestek, šlapání zelí
Zdroj: Deník/Zdeněk Skalička
Břestek, prohlídka vesničky na úpatí Chřibů s ukázkou šlapání zelí
Zdroj: Deník/Zdeněk Skalička
Zelí je nejen úžasně chutné a variabilní, ale také nesmírně zdravé. Hodí se jako hlavní chod i příloha
Zdroj: Deník/Zdeněk VAIZ
Od hlávky až ke spotřebiteli to zelným hlávkám trvá téměř měsíc
Zdroj: Deník/Jana Urbanová
Od hlávky až ke spotřebiteli to zelným hlávkám trvá téměř měsíc
Zdroj: Deník/Jana Urbanová
Zelí z pole, kde se sebere pomocí speciálního sběrače, se převeze do areálu zelárny
Zdroj: Deník/Zdeněk VAIZ
Většina sklizeného zelí se zpracuje ve vlastní zelárně v Křimicích
Zdroj: Deník/Zdeněk VAIZ
Hlávky se prvotně očistí od hrubých nečistot a zbytků hlíny
Zdroj: Deník/Zdeněk VAIZ
Kysané zelí je zdrojem přírodní vlákniny a vitamínu C s pozitivním účinkem na střevní mikroflóru a tím i na imunitu
Zdroj: Deník/Zdeněk VAIZ
Nakrájet je potřeba metráky hlávkového zelí
Zdroj: Deník/Miroslava Šebestová
Příležitost, aby si zajela na Lesnou pro čerstvě našlapané zelí, využila i Lucie Šimoňáková z Jirkova
Zdroj: Deník/Miroslava Šebestová