Ruku na srdce, víno umí pít každý. Aby však člověk o sobě mohl prohlásit, že vínu rozumí, musí mít i nějaké teoretické znalosti
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Shutterstock
Každé víno vyžaduje jiný tvar skleničky, přičemž se rozlišují tři základní - tulipán, balón a flétna. Na snímku je flétna
Zdroj: Shutterstock
Pokud víno zraje v dubovém sudu, je jeho chuť lepší a rafinovanější
Zdroj: Shutterstock
Přemýšleli jste někdy, proč se přiťukává? Tento zvyk má původ už ve středověku. Sklenice se plnily až po okraj, aby se při přípitku trochu vína přelilo do sklenice hostitele. Kdo se tomu vyhýbal, ten byl podezřelý, že víno otrávil
Zdroj: Shutterstock
Každé víno má trochu jiné vlastnosti, které vyniknou díky správnému typu sklenice
Zdroj: Shutterstock
Zatímco většina světa miluje červené víno, Češi jako jeden z mála národů upřednostňují bílé
Zdroj: Shutterstock
Na světě existuje přibližně 10 tisíc odrůd hroznů
Zdroj: Shutterstock
Tušili jste, že přímé důkazy o výsadbě vinic na jižní Moravě se datují na přelom 8. a 9. století?
Zdroj: Shutterstock
Stejně jako víno, těší se oblibě i burčák. Zjednodušeně se dá říct, že tento částečně zkvašený hroznový mošt je meziproduktem vznikajícím při výrobě vína
Zdroj: Shutterstock