Čevabčiči, petrželové brambory a cibulový salát

Budeme potřebovat (na 4 porce):

  • 600 g mletého masa (mix vepřové a hovězí)
  • 3 lžičky papriky
  • 3 lžičky majoránky
  • 2 lžičky pepře
  • 2 lžičky plnotučné hořčice
  • 2 lžičky sušeného česneku
  • olej
  • 800 g nových brambor
  • hrst petrželky
  • 40 g másla
  • 2 červené cibule
  • cca 1 dcl kvasného octa
  • 2 lžíce oleje
  • 3 lžičky cukru
  • sůl
  • lžíce nasekané pažitky
Kuřecí prso s medovo-citronovou omáčkou
Kuřecí prso jinak? Netradiční chuť dodá receptu medovo-citronová omáčka

Postup:

1. Mleté maso smícháme s kořením a důkladně propracujeme alespoň 2 minuty, aby se vše náležitě spojilo.

2. Dáme do lednice odpočinout na 30 minut.

3. Cibuli nakrájíme na klínky a zalijeme octem. Tak aby ji skoro celou zakrýval. Necháme 30 minut marinovat, občas promícháme.

4. Brambory očistíme a nakrájíme na čtvrtky. Vaříme v osolené vodě do měkka.

5. Nasekáme si pažitku a petrželku.

6. Z masové směsi tvarujeme malé válečky, 40 g každý. Ty klademe na plech.

8. Lehce potřeme olejem a pečeme při 200 °C 12-15 minut do zlatova.

9. Z cibule slijeme ocet. Ten už svou práci odvedl, cibule je méně štiplavá a lehce kyselá.

10. K cibuli přidáme olej, cukr, sůl a promícháme.

Zapečené brambory s kuřecím masem a brokolicí
Jídlo, které nasytí. Vyzkoušejte zapečené brambory s kuřecím masem a brokolicí

11. Na konec vmícháme pažitku.

12. Z brambor slijeme vodu, přidáme kostičky másla a necháme rozpustit. Na závěr vmícháme petrželku.

13. Servírujeme brambory, cibulový salát a čevabčiči, které doplníme hořčicí.

David v kuchyni je kuchař, který se snaží ukázat lidem, že připravit si doma kvalitní a chutné jídlo nemusí být žádná věda. Už druhým rokem tvoří každý den nový recept pro Vaši inspiraci. Davidovy recepty můžete sledovat také na Instagramu.