Koblihy pečené ve fritéze a plněné marmeládou

Budeme potřebovat (na 12 koblihů):

  • 200 g polohrubé mouky
  • 200 g hladké mouky
  • 150 ml teplého mléka
  • 20 g čerstvé droždí
  • 70 g másla
  • 4 žloutky
  • 50 g moučkového cukru
  • 70 ml rumu
  • kůru z jednoho citrónu
  • 1/2 lžičky soli
  • marmeládu na naplnění
Koblížky
Recept na koblížky bez kynutí. Příprava je snadná, výsledek skvostný

Postup:

1. Smícháme obě mouky v míse, vytvoříme důlek, do kterého nalijeme teplé mléko, přidáme cukr a rozdrobené droždí.

2. Promícháme a vmícháme i trochu mouky a necháme 10 minut vzejít kvásek.

3. Přidáme zbytek surovin a v robotu vypracujeme hladké, nelepivé těsto. Kdyby lepilo, přidáme trochu hladké mouky.

4. Z vypracovaného těsta vytvoříme bochánek a lehce posypeme moukou.

5. Přikryjeme utěrkou a dáme na hodinu kynout.

6. Po vykynutí těsto propracujeme a rozdělíme na 12 stejných části.

7. Z každé části vytvoříme bochánek, který lehce rozplácneme, aby koblih nebyl příliš vysoký.

8. Takto vytvořené koblihy klademe do fritézy. Použijeme obě varné zóny.

9. Necháme ve fritéze 15 minut nakynout.

Tvarožník s borůvkami
Tvarožník s borůvkami: snadný recept, který nadchne celou rodinu

10. Poté fritézu zapneme na program určený přímo pro koblihy a pečeme do zlatova.

11. Po upečení dáme na chladící mřížku a necháme vychladnout.

12. Poté cukrářským sáčkem nebo gastro lahví naplníme marmeládou (do té můžete vmíchat trochu rumu).

David v kuchyni je kuchař, který se snaží ukázat lidem, že připravit si doma kvalitní a chutné jídlo nemusí být žádná věda. Už druhým rokem tvoří každý den nový recept pro Vaši inspiraci. Davidovy recepty můžete sledovat také na Instagramu.