V domácím dresu se poprvé objevily posily z NHL. Do prvního útoku se postavili Milan Michálek a Martin Hanzal. Naopak pouze z tribuny sledoval zápas jejich kolega z NHL obránce Andrew Ference, kterého vyřadily zranění prstu na ruce.  Mimo hru je nově také útočník Červený.

Posily z NHL bohužel nepřilákaly nějakou zvláštní návštěvu a ta v první třetině  sledovala hokej sotva průměrné extraligové úrovně. Oba týmy nechtěly především udělat chybu a tak se hrálo prakticky bez šancí.
Po změně stran domácí trochu utáhli šrouby. Především v přesilovkách si vytvořili několik slibných šancí, ale pozorný Francouz odolával.

V polovině zápasu dostali svěřenci trenéra Draisaitla příležitost zahrát si přesilovku pět na tři. Ale nejen, že gól nedali, ale naopak sami inkasovali. Zapomněli totiž na Trávníčka, který se vracel z trestné lavice.   Ten byl faulován a z nařízeného trestného střílení si na Kantorovi doslova smlsl.

S psychikou domácích lacino inkasovaný gól pořádně zacvičil a nebyli schopni soupeře přitlačit k jeho brance.
Čtyři minuty před koncem ujeli hosté znovu a přečíslení zakončil svým druhým gólem Trávníček.  Domácí se sice snažili, ale jejich výkon byl místy až bezútěšný. Při jejich power play pečetil do prázdné branky Hübl.

Branky a nahrávky: 30. Trávníček z tr. stř., 56. Trávníček (Hanzl, Martynek), 60. V. Hübl.
Vyloučení 2:6, využití 0:0, v oslabení 0:2. Rozhodčí: Pešina, Svoboda – Jindra, Skopal. Diváci: 3936.
Mountfield: Kantor – Ptáček, Jank, Vráblík, Vydarený, Kolarz, Frühauf , od 27. navíc Prokop – Michálek, M. Hanzal, L. Květoň – Kotalík, Kohn, Šimánek – Dej, Knotek, Podlešák – Rousek, Mertl, Suja. Trenéři Draisaitl a Bělohlav.
Litvínov: Francouz – Posmyk, Kubát, Stříteský, Holub, K. Černý, Zeman, Gula, Brejčák – Kubinčák, V. Hübl, Lukeš – Martynek, Hanzl, Trávníček – Jurčík, J. Černý, Ručinský – Písařík, Baláž, Mart. Frolík. Trenéři Jeřábek a Rosol.

Hlasy trenérů – Peter Draisaitl (Mountfield): „Mohl bych zase nastartovat kazetu o marodce, přesilovkách a vývoji zápasu. Už mě to ale nebaví. Hráči na sebe v zápasech musí vzít zodpovědnost. To je to, co nám chybí. Obránce Vydarený odstoupil kvůli poranění třísel."

Vladimír Jeřábek (Litvínov): „Po čtyřech prohrách už jsme potřebovali něco urvat. V úvodu nás domácí dostali pod tlak. Klíčovým momentem bylo proměněné trestné střílení, kterým jsme se dostali do vedení. Pak už jsme naši hru postavili na obraně. Chtěl bych celé mužstvo pochválit za kolektivní výkon."