Motor má za sebou první porážku v přípravě. Po výhře 6:2 nad Kladnem tentokrát podlehl korejskému týmu Anjang Halla 1:2.

Mistr asijské ligy s několika Kanaďany v sestavě předvedl sympatický výkon. Hodně bruslil a nakonec si odvezl i poměrně překvapivé vítězství, když v závěrečné třetině dvěma slepenými góly otočil skóre. „Korejský tým předvedl specifický herní styl. Výborně bruslil a hrál dobře do obrany," ocenil soupeřův výkon také trenér ČEZ Motoru Antonín Stavjaňa.

Jeho svěřence tentokrát výrazně trápila koncovka. „Je fakt, že jsme neproměnili nějaké šance. Hráčům bych vytkl, že jsme v některých situacích byli málo pohotoví. Dlouho nám všechno trvalo. V tom byli asijští hráči daleko lepší," uznal. „Za stavu 1:2 jsme měli několik situací, kdy jsme mohli rozehrát dobrou situaci, ale obránci nedokázali útok založit a útočníci se museli vracet pro puk. To byla druhá věc, která mě mrzela," doplnil k hodnocení zápasu.

Asijský soupeř byl příjemným oživením přípravného období a českobudějovičtí hokejisté okusili zase jiný herní projev, než jaký produkují české kluby. „Pro hráče to byla konfrontace s trošku jiným stylem. Pro nás bylo důležité, že tento tým neměl na druhou stranu ani náš styl přečtený. Na to naši kluci musejí reagovat. Nebyly tam žádné nevyřízené účty, jako tomu bývá v zápasech s českými celky," uvedl trenér.

Oproti pátečnímu zápasu s Kladnem tentokrát měli Jihočeši trošku těžší nohy. Z toho ale Stavjaňa nedělá velkou vědu. „V pátek to bylo trochu živější. Domnívám se ale, že kdyby kluci dali na začátku ze svých šancí dva góly, tak by měli lehčí nohy," usměje se.

Dvě třetiny odchytal v úterý Gába, poté ho na třetí třetinu a prodloužení s nájezdy vystřídal Kváča. „Chceme, aby si na to v prvních zápasech sáhli oba gólmani. Když je tam domluvené prodloužení a nájezdy, tak ten druhý není zase tolik ošizen," s nadhledem kouč zdůvodňuje střídání gólmanů po druhé třetině.

Ve čtvrtek čeká Motor atraktivní městské derby proti David servisu. Nepůjde o úplně klasický přátelský zápas, ale spíše o modelové utkání. „Původně to měl být vyloženě modelový zápas, ale nakonec to bude prakticky klasické přípravné utkání. Jenom se podělíme o některé hráče," uvádí kouč.

V dresu David servisu nastoupí věhlasní krajánci Martin Hanzal a Milan Gulaš, kteří se aktuálně připravují s Motorem. Druholigový nováček jim pro tuto příležitost dokonce nechal vyrobit speciální dresy se jmenovkou.

Za David servis by měli nastoupit také Babka, Marek a další mladíci z Motoru. „Chceme, aby to kluci měli jako druhou fázi tréninku," vysvětluje Stavjaňa. „Domluvíme se s rozhodčími, aby se pískalo třeba trochu přísněji. Aby si mohly oba týmy vyzkoušet přesilovky i oslabení. Chceme však zachovat klasický průběh zápasu, abychom do něj uměle nevstupovali," dodá.

David servis má v přípravě za sebou dvě utkání se svými prvoligovými rivaly. Písek porazil 7:3 a Tábor 3:1. „Chytat bude Spáčil, jinak bychom měli mít stejný tým jako proti Táboru. Samozřejmě s Martinem Hanzalem a Milanem Gulašem," informuje trenér David servisu Rudolf Suchánek. Pro jeho tým bude zápas svátkem. „Zahrát si s Motorem v krásné hale je pro nás za odměnu. Těšíme se na to," ujistil.

Majitelé permanentek mají vstup zdarma. Jinak je vstupné 60 korun, pokladny 2 a 3 Budvar arény budou otevřeny hodinu před zápasem.