S čím na ni pojede generální manažer českobudějovického klubu Stanislav Bednařík: „Naším přáním je, aby se sezona dohrála tak, jak bylo plánováno, vyhráli jsme doma v Budějovicích poslední zápas sezony a slavili postup do extraligy. Ale v dané situaci je to asi bohužel nereálné přání. A to nejen ze sportovního hlediska,“ posteskne si.

Šéf klubu raději ani nechce pomyslet, že by se play off hrálo bez diváků. „To je zoufalá představa. Profesionální sport se hraje pro diváky, a ne pro potěšení hráčů,“ nabízí logický pohled.

Obě naše nejvyšší hokejové soutěže dokončily základní část a rozehrály předkolo play off. „Než dohrávat vrchol sezony bez diváků, tak raději vůbec. To je můj osobní názor,“ zdůrazní. „Ale samozřejmě se podřídíme rozhodnutí hokejového svazu. Pokud se řekne, že se bude hrát bez diváků, tak budeme hrát bez diváků,“ má jasno.

V dané situaci by ale Bednařík bral jako konečné výsledky soutěže po skončení základní části. „Pokud nebude možné dohrát sezonu za standardních podmínek, což zápasy bez diváků nesplňují, tak bych zohlednil výsledky po základní části, kterou jsme jednoznačně vyhráli. Je třeba zdůraznit, že přímý postup vítěze základní části jsme navrhovali vždycky bez ohledu na nákazu koronavirem,“ odmítne manažer Motoru případné spekulace.