Do stařičké Tipsport arény přivezli hosté hodně mladý tým a většina zkušených opor zůstala odpočívat doma. Kapitánské céčko měl na hrudi obránce Slováček a vůbec poprvé nastoupil za áčko Motoru syn legendy českobudějovického hokeje Jaroslav Pouzar mladší. Pražané tentokrát nasadili svou elitní formaci Řepík – Horák – Sobotka a jejich sestava celkově měla větší sílu než v úterý na jihu Čech.

Prakticky celá první třetina se také odehrávala zcela v režii domácích. Místy to byla vyloženě hra na jednu branku. Gólman Strmeň své spoluhráče držel, ale dvě minuty před první sirénou nestačil na střelu Vitoucha a do kabin šli oba soupeři poprvé za stavu 1:0.

Karty byly jasně rozdány a na rozložení sil na ledě se dlouho nic neměnilo ani po změně stran. Navíc, když záhy přidala Sparta i druhý gól. V přesilovce se přesně k tyči trefil Chlapík.

Jihočeši se začali zvedat až od poloviny zápasu. Přesilovku pět na tři ještě nezužitkovali, ale poté se přece jen prosadil na brankovišti kapitán Slováček – 2:1. V úplném závěru druhé části jel Toman zcela sám na Saláka, leč na zkušeného strážce sparťanské svatyně nevyzrál.

Jenže Sparta byla lepší a ve třetím dějství svou převahu dokázala vyjádřit i gólově. Svou druhou přesilovku v zápasu využil Chlapík a na konečných 4:1 upravil Mikliš. Zbytek zápasu už se pak odehrál zase zcela podle sparťanských not.

Branky a nahrávky: 19. Vitouch (Kern), 22. Chlapík (Moravčík), 43. Chlapík (Thorell, Pavelka), 50. Mikliš (Kern) – 38. Slováček (M. Hanzl, J. Pouzar ml.). Vyloučení: 3:5, využití: 2:0. Rozhodčí: Hejduk, Ondráček – Lhotský, Svoboda.

Motor: Strmeň – Štencel, Allen, Bučko, Slováček, Remta, Lytvynov – M. Hrubec, A. Raška, Michnáč – Ville, Toman, Holec – Chlubna, M. Hanzl, M. Beránek – Haas, Masopust, J. Pouzar ml. Trenéři Modrý, P. Martinec a Fousek.