Do hostující sestavy se vrátil obránce Filip Novák, naopak chyběl útočník Čermák, jenž momentálně vypomáhá Jihlavě. Ve druhém útoku ho nahradil Galamboš. A absentoval také nemocný kapitán Kutlák, jehož ve funkci nahradil Nedorost.

Hosté prožili doslova pohádkový vstup do zápasu. Už po pouhých osmadvaceti vteřinách posunul F. Novák kotouč Bártovi, jenž střelou po ledě zaskočil Novotného v domácí brance.

Západočeši byli aktivním vstupem soupeře do zápasu zaskočeni a v 7. min. inkasovali podruhé. Ve vlastním oslabení se dostal ke kotouči Heřman a poslal ho přesně do horního růžku klece nejistého gólmana Novotného.   

Jenže domácí celek se dokázal ještě v první třetině vrátit do hry. Po rychlé akci překonal Kváču Frk a bylo to 1:2. Závěr prvního dějství byl dost vyhrocený, Energie si zahrála přesilovku pět na tři, ale skóre už se v úvodní dvacetiminutovce neměnilo.

Do druhé třetiny vstoupili opět lépe hosté z jihu Čech a dali svůj už druhý gól v oslabení. Svou mimořádnou hokejovou zkušenost prokázal Petr Vampola. V útočném pásmu podržel kotouč, rozhlédl se a z těžkého úhlu doslova nachytal brankáře Novotného – 1:3.

Jenže vyhráno ještě zdaleka nebylo. Ve 27. min. vyslal od modré čáry kotouč na Kváčovu klec nejproduktivnější domácí bek Podlipnik a T. Rachůnek tečoval mimo dosah českobudějovického gólmana.

To byl moment, který domácí vyburcoval k náporu. Po Flekově akci si dokonce rozhodčí vyžádali konzultaci kolegů u videa (Karlovy Vary mají jako jediný tým v soutěži pro tyto situace výjimku), branka však naštěstí uznána nebyla. Gólem neskončila ani povedená střela Beránka, ani pokus veterána Skuhravého. Také po druhém dějství tak hosté drželi nejtěsnější náskok.

Závěrečné dějství začalo gólovkou Rachůnka. Kváča se však přesunul ke druhé tyči bleskurychle a pohromu  stačil odvrátit. Poté se do hlavní role dostali rozhodčí a začali posílat na trestnou lavici jednoho hráče za druhým.

Hru v oslabení však Jihočeši zvládali pozorně a v početní výhodě sami hrozili.

Závěr zápasu se hostím povedl. Aktivní obranou soupeře nepouštěli do tlaku a drželi nejtěsnější náskok. Až minutu a 39 vteřin před koncem se Energie dostala do pásma. Odvolala gólmana a zkusila power play.   Žádný brutální nápor se však nekonal, a co prošlo, pochytal výborný Kváča, takže Motor veze zlaté tři body!

Branky a nahrávky: 11. Flek (Gríger, Krejčí), 27. T. Rachůnek (Podlipnik) – 1. M. Bárta (F. Novák), 7. Heřman, 23. Vampola (Pavlin). Vyloučení: 4:9 (navíc host. Heřman 10 min.), bez využití, v oslabení: 0:2. Rozhodčí: Sýkora, Valenta – Rubáš, Tvrdík. Diváci: 2787.

ČEZ Motor: Kváča – F. Novák, Kučný, Fillman, Pýcha, Pavlin, Vráblík – M. Bárta, Vampola, Nedorost – Galamboš, L. Rob ml., Jonák – Prokeš, Vlček, Heřman – Toman, Pajič, L. Květoň.  Trenéři Jelínek, L. Rob st. a  Kotalík.

Hlasy trenérů - Tomáš Mariška (K. Vary): "První střídání, při kterém jsme inkasovali, určilo ráz celé první třetiny. Tahali jsme za kratší konec. Ve druhé části jsme zlepšili pohyb. Vyrovnat už se nám ale nepodařilo. Hosté vyhráli zaslouženě.“

Luboš Rob starší (Motor): „Podařilo se nám dát gól hned v úvodu zápasu, což nám výrazně pomohlo. Ve druhé části jsme vinou vyloučení trochu vypadli z role a domácí nás zatlačili. Ve třetí třetině už jsme byli zase zodpovědnější. Tři body jsou nesmírně cenné.“