Nahlas to nikdo z hráčů ani trenérů pochopitelně nepřizná, ale ztráta bodů, která přišla jako blesk z čistého nebe, mužstvo očividně vyhodila ze sedla. Proti Třebíči byly ve hře domácího celku skutečně jen záblesky. Jinak to byla bída a zápas snad ani nemohl skončit jiným výsledkem.

„Nemyslím si, že bychom byli tak vyjukaný tým, aby to s námi zamávalo. Co se stalo, už bylo pryč. Plně jsme se soustředili a koncentrovali na zápas s Třebíčí. Věděli jsme, že nás nečeká nic jednoduchého. To se také potvrdilo. Soupeř nás porazil už podruhé. Ale kontumace na náš výkon vliv neměly. I jsem se na to kluků ptal. Zápas začínal od stavu 0:0 a co se stalo den předtím, to už bylo pryč a nešlo to vrátit,“ odmítne trenér poražených Václav Prospal, že by na výkonu jeho týmu ležel stín dvou kontumačních porážek.

Motor sice svého soupeře jako už tradičně přestřílel (střely na branku byly 38:24), ale vyložených šancí si tentokrát vytvořil skutečně minimum. „Věděli jsme, že přijede nevyzpytatelný tým, který je odkázaný na pomoc extraligového Brna. Že jsou to mladí a rychlí hráči, kteří jsou šikovní na puku a dokáží dávat góly,“ ocenil Prospal kvality soupeře.

Jeden z klíčových momentů zápasu přišel hned v jeho úvodu. Motor hrál první přesilovku utkání, ale po chybě sám inkasoval. „Po vyhrané buly přišla ztráta kotouče. Třebíč je rychlostně dobře vybavený tým. Hráč nám ujel, puk je v naší brance a najednou prohráváte,“ kroutil trenér hlavou.

Herní projev mužstva se mu tentokrát vůbec nelíbil. „Určitě bych nechtěl snižovat výkon hostí, ale z naší strany mi to přišlo mdlé. Bez energie a vášně. Klukům bych křivdil, kdybych řekl, že nepracovali. Ale nic tam z naší strany nebylo. Výsledek je zasloužený,“ připustil.

Ač je Prospal vyhlášený bouřlivák, ani on tentokrát nedokázal mužstvo vyburcovat a na pozápasové tiskové konferenci působil na jeho poměry až nezvykle smířeným dojmem. „Rád bych ten gól sám dal, ale já už ho prostě nedám,“ hořce se pousmál. „Taky to nejde dělat pořád. Chtěl bych, aby se kluci dokázali vybejkovat sami. Aby vůle chtít vyhrát vycházela přímo z nich. Někdy to nejde a dnes mi přišlo, že jsme byli prázdní. Bez šťávy a nasazení. Ale tím opravdu nechci snižovat výkon hostí. Znovu musím zopakovat, že výsledek je zasloužený,“ sportovně uznal.

Hostující asistent trenéra Jaroslav Barvíř se po zápase jen rozplýval. Také aby ne. Porazit jednoho z aspirantů na postup na jeho ledě 4:0, to se nepoštěstí každý den. „Chtěli jsme hrát dobře z obrany a čekat na brejky. To se nám dařilo celých šedesát minut. Mužstvo si zaslouží pochvalu za výbornou práci a obětavost. Hráči na sto procent splnili naše taktické pokyny,“ nešetřil chválou směrem ke svým svěřencům. „Budějovice mají tak silný tým, že v utkání byly fáze, kdy nás zmáčkly a dostaly pod tlak. Obětavostí a pohotovostí jsme to ale zvládli. S takovým utkáním musíme být spokojeni,“ zdůrazní.