Začátek soutěže Jihočechům vůbec nevyšel. Ve středu prohráli v Šumperku 4:7, po čtyřech kolech se v tabulce krčí se ziskem pouhých tří bodů až na dvanácté příčce. Trenér Rosol měl ke svému týmu důrazný pohovor a všichni věří, že v sobotu to v očekávaném šlágru proti Kladnu (17) bude lepší.

Kde byly podle vás hlavní příčiny porážky v Šumperku?
Domácí hodně spoléhali na brejky a přečíslení, které uměli výborně využívat, což jsme jim my naší hrou také umožňovali. Nehráli jsme to, co jsme měli. Byl to hokej nahoru dolů, ve kterém nás předčili.

V první třetině jste soupeře výrazně přehrávali, přesto jste ji prohráli 1:2. Nebyla to škoda?
První třetina z naší strany opravdu nebyla špatná. Vynutili jsme si i nějaké fauly, takže jsme hráli přesilovky. Ale po našich chybách jsme bohužel inkasovali. První třetinu jsme prohráli a pak už se to jenom kupilo, když jsme se snažili to nějakým způsobem dohánět. Jakmile jsme dali gól, tak jsme vždy rychle zase inkasovali.

To se vám stává poměrně často, že po vstřeleném gólu rychle branku také dostanete. Je to dáno menší koncentrací?
Nevím, čím to může být. Je fakt, že se nám to stalo v Třebíči i teď v Šumperku. Povede se nám vyrovnat a pak hned z dalšího protiútoku dostaneme gól. Nás to sráží a soupeře to naopak nakopne. Na to bychom se měli zaměřit a dát si na to větší pozor, aby se to neopakovalo.

Ze čtyř úvodních zápasů máte pouze tři body. Napadlo vás, že byste mohli do sezony vstoupit takhle špatně?
Všichni jsme čekali a chtěli víc bodů. Bohužel se to nepovedlo.

Trenér Rosol si sezval celý tým na poradu. O čem byla řeč?
Mluvili jsme o utkání v Šumperku. Něco nám k tomu trenéři řekl, ale víc bych to nechtěl rozebírat. To má zůstat v kabině.

Co s tím dál?
Musíme se na zápasy lépe zkoncentrovat a vyvarovat se chyb, které jsme udělali. Je třeba dodržovat pokyny, které od trenérů dostaneme. Hlavně už je nutné získávat nějaké body, protože by nám pak mohly chybět.

Nyní vás čeká Kladno, které patří k největším favoritům soutěže. Je dobře, že v této situaci přichází takhle silný protivník, nebo byste raději uvítali někoho slabšího?
Těžko říct. Kladno je rozhodně silný soupeř a nečeká nás nic lehkého. Přesto doufám, že urveme nějaké body.

Očekává se velká návštěva. Z tohoto pohledu by to měl být další svátek hokeje. Souhlasíte?
Myslím si, že lidi přijdou a opět nás podpoří. My se jim za to musíme odvděčit kvalitním výkonem.

Na střídačce Kladna už nebude majitel klubu Jaromír Jágr, jenž  odcestoval do zámoří. Může to pro vás být malá výhoda?
Nevím, jestli je to pro ně nějaká výhoda, když mají Jágra na střídačce.

Jak vy osobně zatím hodnotíte svůj návrat na jih Čech?
Zatím to není ideální.

Před pěti lety jste se vracel ze zámoří a místo do Budějovic jste zamířil do Karlových Varů. Tenkrát kolem toho bylo trochu zlé krve. Proč jste se rozhodl pro Vary?
Nebylo to tenkrát jednoduché rozhodování. Vybral jsem si nakonec Vary. Už ani nevím, co pro ně převážilo. Chtěl jsem to tam zkusit.

Odehrál jste tam pět sezon, ale v extralize jste nikdy pořádně neprorazil. Čím to?
Nikdy to nebylo úplně ono. První sezona byla taková klasická seznamovací. Poprvé jsem nakoukl do extraligy. V listopadu druhé sezony jsem se zrovna tady v Budějovicích zranil. Byl to docela těžký úraz kolena. Po Novém roce jsem šel na operaci a zbytek ročníku jsem nedohrál. Chvilku mi pak trvalo, než jsem se do toho zase dostal. Zápasů jsem ale v extralize opravdu tolik neodehrál.

V Budějovicích jste na hostování?
Ano. Měl bych tady být celou sezonu a pak se uvidí, co dál. Rád bych tady pokračoval. Hlavně, abychom už začali sbírat body.