Mimořádný zápas hrál obránce hostí František Ptáček, jenž vyrovnal rekord v počtu startů v české nejvyšší soutěži. Ten stanovil před třemi lety další bek Josef Řezníček, který však již ukončil kariéru, a Ptáček se tak může již v pátek při souboji s Libercem v čele osamostatnit.

Jinak Jihočeši nastoupili prakticky v totožné sestavě jako v pátek doma s Vítkovicemi. V brance dostal příležitost místo zraněného Kováře opět Kantor, změna byla pouze ve čtvrtém útoku, kde mladík Rousek nahradil Suju.

Úvodní třetina nabídla především úporný boj a s minimem šancí. Po změně stran sice docílili branky domácí, ale pro vysokou hůl nemohla být uznána. Skóre se tak poprvé měnilo až na konci druhého dějství a radovali se hosté.

Po chybě litvínovských beků uháněli dva na jednoho domácího beka Langhammer s Květoněm. Prvně jmenovaný zkušeně zakončil bekhendem a překvapil Francouze.

Ani ne po minutě ale bylo vyrovnáno. Hüblovu prudkou nahrávku pohotově umístil za Kantorova záda Majdan.

Pouhých dvacet vteřin po zahájení třetího dějství to byl opět Hübl, jenž nahodil kotouč před českobudějovickou branku a Lukešovi stačilo jen nastavit hokejku.

To byla krutá rána do plánu týmu trenéra Draisaitla. Hostím nějaký čas trvalo, než se nadechli k náporu. A když už se k němu schylovalo, přišlo zbytečné vyloučení Kolarze, které hostím podstatně uškodilo.

V samotném závěru hosté vsadili na jednu kartu. Minutu před koncem odvolali Kantora a zkusili to v šesti, ale vyrovnat se jim nepodařilo a naopak Viktor Hübl pečetil do prázdné branky.

Branky a nahrávky: 39. Majdan (Posmyk, Hübl), 41. Lukeš (Hübl, Posmyk), 60. Hübl (Majdan) – 38. Langhammer.
Vyloučení 6:6, využití 0:0. Rozhodčí: Hrubý, Blecha – Kajínek, J. Svoboda. Diváci: 4308.
Litvínov: Francouz – Posmyk, Kubát, Kousalík, Jareš, Stříteský, Sklenička, Gula – Majdan, Hübl, Lukeš – J. Černý, Hanzl, Frolík – Martynek, Rapáč, R. Pšurný – Kubinčák, Baláž, Gerhát. Trenéři: V. Jeřábek a Rosol.
Mountfield: Kantor – Ptáček, Jank, Vráblík, Vydarený, Kolarz, Frühauf – Šimánek, Červený, Kotalík – Dej, Langhammer, L. Květoň – Mertl, Kašpařík, Podlešák – Soudek, Knotek, Rousek. Trenéři: Draisaitl a Bělohlav.