Z hostující sestavy vypadl útočník Rob a nahradil ho zkušený Škoda. Na domácí soupisce nechyběl kapitán Čachotský, nad jehož startem visel otazník.

Před vyprodaným hledištěm začali domácí pořádně zhurta. Kváča musel hned v úvodu likvidovat těžkou střelu Jergla a Divišova teč skončila jen těsně vedle jeho klece. Jihočeši postupně zvedli hlavu, ale ve 12. min. se Dukla přece jen dočkala. Za zády českobudějovického gólmana skončila nenápadná střela Půži od modré.

Druhý gól dali domácí v 18. min. a emoce se po ní rozhořely naplno. Všechno začalo Fronkovou lehkovážnou ztrátou kotouče na modré čáře. Přečíslení dva na jednoho řešil Důraz střelou, Kváča vyrazil puk před sebe a Hubáček ho v pádu dopravil za jeho záda rukou a ještě atakoval gólmana v brankovišti. Skutečně sporný gól, ale videorozhodčí jeho platnost k úžasu hostí potvrdil.

Do druhého dějství vstoupil Motor s velkým odhodláním, ale soupeř pečlivě bránil a naopak sám hrozil. Seman zakončoval jen těsně vedle a při další povedené individuální akci Čachotského měl Kváča i patřičný kus štěstí.

Jihočechy pak nastartovala přesilovka při vyloučení Zemana. Na jejím konci najížděl na Svobodu Fronk, leč našel pouze jeho lapačku. Po Vlčkově krásné výzvě to byl znovu Fronk, jenž před poloprázdnou brankou vsadil na jistotu, ale jeho střela postrádala razanci a Svoboda stačil betonem puk vykopnout.

Hostující střídačka stáhla hru jen na tři útoky a tlak narůstal. Pět minut před druhou sirénou orazítkoval Vak bombou tyč Svobody klece, ale skóre se ve druhé části hry neměnilo.
Do třetí třetiny si Dukla přenesla část přesilové hry a po jednadvaceti vteřinách ji využila. Kváča nestačil zachytit Šidlíkovu střelu od modré.

To už bylo zlé. Motor se sice nevzdával, Šulek nastřelil břevno, ale všechno bylo marné. Devět minut před koncem přistála Kváčovy v brance další Šidlíkova střela od modré a bylo rozhodnuto. Do branky putoval Gába. Vlček sice poté dal čestný úspěch hostí, ale konečných 5:1 upravil v přesilovce.

Branky a nahrávky: 12. Půža (Skořepa), 18. R. Hubáček (Důras), 41. Šidlík (Čachotský, A. Zeman), 51. Šidlík (Skořepa), 54. A. Zeman (Seman) – 52. Vlček (Mucha, Heřman). Vyloučení: 3:4, využití: 2:0. Rozhodčí: Čech, Hribik – Barvíř, Blümel. Diváci: 6500 (vyprodáno)

Jihlava: M. Svoboda - J. Říha, Dundáček, Szathmáry, Šidlík, Půža, D. Kajínek, Kaláb, Váňa - Jiránek, J. Skořepa, Jergl - Čachotský, F. Seman, A. Zeman - Důras, R. Hubáček, Diviš - D. Čermák, Jícha, Anděl. Trenéři: Vlk a F. Zeman.

ČEZ Motor: Kváča 51. Gába) – Fillman, F. Novák, Pavlin, Pýcha, Vráblík, Mucha, od 52. Navíc Žovinec – Chovan, Pajič, M. Čermák – Fronk, Vlček, Heřman – Dostálek, Vak, Hřebejk – Šulek, Škoda, Babka. Trenéři Stavjaňa a Štrba.