V neděli si dojeli do Prahy pro třetí kvalifikační výhru, která jim zajistila prvenství ve skupině A. V Letňanech přehráli vítěze pražského přeboru 6:4 (0:0, 2:1, 4:3).

V pátek servismani přivítají Slovan Louny v zápase, který je tak trochu navíc… „Louny chtějí hrát, dostali jsme avízo, že přijedou. Mělo by se zase hrát od 19.45 hodin," říká kouč David servisu Jiří Fedur.

I když jeho kolega Rudolf Suchánek st. v pátek avizoval nejsilnější možnou sestavu, nakonec chyběl útočník Jaroslav Korbela, jenž si s bolavým kolenem ještě netroufl nastoupit. Zranění ruky nepustilo s týmem brankáře Jágra a záda vyřadila ze hry Nedorosta. Do vítězné sestavy se naopak vrátil po viróze obránce Macháček.

„Naštěstí se nám podařilo vyhrát venku a zbývá nám teď dost času, aby se marodi dali do pořádku a na finále jsme byli kompletní," přeje si kouč.

David servis se 1. a 3. dubna střetne o postup do druhé ligy s vítězem skupiny B. V ní bojují Dvůr Králové, Mělník, Lomnice nad Popelkou a Cheb. „Vypadá to na Dvůr Králové, ale nepředbíhejme," vyhlíží Jiří Fedur pravděpodobného protivníka pro vrchol celé sezony. „Ať to bude kdokoli, stejně musíme finále vyhrát. Věřím, že letos to vyjde!"

Letňany a Louny se pokusí protlačit do ligy v dalších sezonách. Letci z Prahy 9 v neděli doma pozlobili Jihočechy víc než v Pouzarově centru. „Vyhlašovali, že ve své hale ještě neprohráli, takže měli na nás políčeno, ale kluci zahráli dobře. První třetina byla zahřívací, pak už jsme udávali tempo hry a domácí jen dotahovali. Když jsme odskočili na 4:1, tak myslím, že nebylo co řešit, výsledek jsme si pohlídali. Soupeři se dvakrát povedl brejk, ale my měli jistotu v bráně, Tomáše Vojtu, poté jsme si už dávali pozor a v poklidu zápas dohrávali," chválí si Jiří Fedur průběh utkání v Letňanech, kde, jak kouč kvituje, na marodku nikdo nepřibyl. „To je hodně důležité. Za to musíme soupeři poděkovat, že hrál férově, i když má v týmu mladé a nabruslené kluky," oceňuje kouč sportovně vystupující Letňany.

Rozhodčí měli méně práce než v duelech jihočeské ligy. „Utkání se odehrálo ve vší slušnosti, i když pro domácí bylo velmi důležité, ještě mohli zamíchat kartami. Ale my se na ně připravili, kluci to odbojovali, takže naprostá spokojenost," chválí si budějovický trenér zájezd do Prahy.

V pátek dorazí do Pouzarovy haly Louny, které naskočily do kvalifikace místo Roudnice, překvapivého vítěze Ústeckého kraje. David servis své opory šetřit nebude, zranění se neobává. „Louny hrály doma proti nám také slušně," kvituje Fedur. „Je až s podivem, jak slušně se hraje v porovnání s naší krajskou ligou. A nám tenhle styl vyhovuje. Ani s Louny neočekávám žádnou divočinu, ale o nic nám nejde, takže si budeme dávat pozor," připouští kouč.

David servis se může v klidu připravit na rozhodující bitvy o postup. „V pátek zase dáme dohromady tři lajny, ale příležitost hrát dostanou úplně všichni," slibuje Jiří Fedur. Nikdo z hráčů prý od kouče neuslyší, aby si raději oddychl, když o nic nejde. „Když se daří, chce hrát každý. A my to bereme tak, že alespoň jsme na ledě, protože trénujeme jen dvakrát v týdnu," vysvětlil Jiří Fedur.