Českobudějovičtí v play off ani jednou neklopýtli. Vyhráli všech šest zápasů a zaslouženě se kochají pohárem.

Na trofej klub čekal od sezony 1996/1997, kdy ještě nastupoval pod názvem Donau. „Oslavy byly úměrné vítězství, na které jsme se tolik načekali!" potvrzuje s úsměvem kouč Jiří Fedur.

„Ale sezona ještě nekončí. Musíme se připravit na kvalifikaci, kterou chceme vyhrát, abychom sezonu zakončili, jak se sluší a patří," potvrzuje kouč, že s jídlem roste chuť a mužstvo se chce na vítězné vlně udržet tak dlouho, jak to jen bude možné.

Oslavy měl na povel vedoucí mužstva Bohumil Lidral. „Smekám před ním, jak všechno zabezpečil," usmívá se trenér. „Oslavy byly na vysoké úrovni a kluci si je užili."

Tým oslavoval titul společně v restauraci v Hokejovém centru Pouzar hned po příjezdu ze Strakonic. „Pan majitel na nás počkal a s některými vydržel až do rána."

Radost servismanů je oprávněná. Do finále krajské ligy se probojovali potřetí v řadě. Dvakrát smutně přihlíželi, jak pohár přebírá nejprve Tábor a loni Veselí.  Bylo na čase, aby hokejová radost vytryskla  i v krajské metropoli!

Do Strakonic se přišlo podívat na druhý zápas něco přes 1500 diváků, tedy méně než na derby s Pískem. „Ale kulisa byla důstojná finále," ocenil českobudějovický kouč prostředí v Knürr aréně, kde po dvou třetinách byl stav stejný jako v prvním utkání v Českých Budějovicích: David servis vedl jen o gól (3:2).

Hosté dali tři branky v početní výhodě. „Zkušenosti a herní kvalita opravdu byly na naší straně," konstatuje Jiří Fedur. Strakonice prohospodařily poslední šanci, jak vývoj finále zvrátit, v přesilovce pět na tři. „Oslabení jsme přežili, minutu a půl jsme se ve třech ubránili. Říká se, že mužstvo, které nevyužije přesilovku pět na tři, v zápase prohrává. Definitivně rozhodl čtvrtý gól Ondry Cikána, jenž tak odčinil svou chybu ze druhé třetiny,"  líčí trenér David servisu.

Českobudějovičtí přehráli Strakonice 5:2 a 4:2. Posílený tým zvládl vyřazovací boje s přehledem. Předloni překvapil, když se dostal až do finále. Loni se mezi dva nejlepší spíše protrápil. Do třetice ale zaslouženě triumfoval.

„Kluci zaslouží pochvalu jeden jako druhý. Nadarmo se neříká, že vyhrává manšaft, ne jednotlivci. Vyhrál David servis! Byla by škoda někoho vyzdvihovat," ctí Jiří Fedur kolektivního ducha.

Čerstvý přeborník Jihočeského kraje má dnes na programu trénink. Na led vyjede jako mistr. „Moment oslav je pryč, jedeme dál," burcuje kouč. Euforii střídá příprava na další soupeře ze Středočeského, respektive Libereckého přeboru: Už v pátek večer David servis přivítá Rakovník (20), v neděli se vydá do Lomnice nad Popelkou!

„I když jsme amatéři, bereme to vážně," ujišťuje trenér.  David servis České Budějovice rozhodně nechápe účast v kvalifikaci jako pouhou povinnost. „Když už jsme se tam dostali, chceme uspět a vyhrát, jít do baráže o druhou ligu. Nebereme to na lehkou váhu," zdůraznil Jiří Fedur.