Přeměna někdejšího mistra krajské ligy v druholigový tým pokročila do další fáze. HC David servis v úterý zahájil přípravu na novou sezonu. Kolem kondičního trenéra Míry Hlaváče (na snímku) se shlukla sedmnáctičlenná smečka. "Sedm hráčů je omluveno. Jsou maturity," připomněl kouč Jiří Fedur.

Hokejisté David servisu České Budějovice měli v úterý 3. května první sraz, kterým pro ně začala příprava na novou sezonu. Hlavní slovo má 'na suchu' kondiční trenér Miroslav Hlaváč.Zdroj: Deník / Michael KalinicsV kabině se objevily nové tváře, zatímco ty známé pro změnu zmizely: harcovníci Hanzal, Chaloupka, Cikán… Po roční odmlce, zaviněné zdravotními problémy, se naopak pokouší o návrat  útočník Trummer a s týmem trénuje také Roman Šulčík, jenž vyhrál s Českým Krumlovem jihočeský titul.

Z loňských opor by měl pokračovat nejproduktivnější muž týmu Bárta, pohotový střelec Bílek, na srazu nechyběl Vylíčil. Mladý bek Nazar Babchuk je na Ukrajině. "Udělal na vysoké škole zkoušky a vrátil se domů. Má trénovat s ligovým týmem a k nám se připojí v srpnu," vysvětlil absenci trenér Rudolf Suchánek.

Hokejisté Českého Krumlova vykročili k titulu. V Budvar aréně v prvním finále krajské ligy porazili Hlubokou nad Vltavou 8:5. V neděli se hraje odveta.
Titul, postup a končím, plánuje hokejový brankář Tomáš Vojta

David servis se poučil z loňska, kdy těžko dával kádr dohromady. S přípravou tentokrát začal včas, "suché" období odstartoval tréninkem na stadionu ve Čtyřech Dvorech. "V červnu bychom rádi chodili jednou týdně na led," říká kouč Jiří Fedur.

Otazník visí nad kapitánem týmu Rudolfem Suchánkem mladším. "S ním budu jednat, a když se bude chtít zapojit, byla by jeho zkušenost vítána," tvrdí Jiří Fedur. Ten prý zkušenou osu postrádá. "Řádně se omladilo a otevřeně říkám, že pár starších kluků bych v týmu přivítal. Někteří hráči skončili v Motoru, s nímž spolupracujeme, takže někdo se tu může objevit," nevyloučil Fedur překvapení.

Nováček loni pohořel na brankářském postu, a to byl pro trenéry impulz, aby se poohlédli po posile. S týmem trénuje gólman Dudáček, jenž nastupoval ve II. lize proti David servisu za Moravské Budějovice. "A chytal výborně!" podotýká kouč Rudolf Suchánek. Je zřejmé, že přišel žhavý adept na post jedničky. "Chtěli jsme ho už loni, ale o týden nám to uteklo. Moravské Budějovice byly rychlejší," vzpomíná Suchánek.

Brankář Josef Kučera byl jednou z hvězd David servisu, vítěze krajské ligy.
Mistr kraje potvrdil změnu, Josefa Kučeru mezi tyčemi nahradí Jágr mladší

Trenéři nezapomněli ani na Jaroslava Jágra, přestože do minulého ročníku nezasáhl. "Dělá v penzionu na Lipně, takže je utopie, že by šel s námi teď do přípravy," tvrdí Jiří Fedur. Na ledě by se však Jágr mohl v dresu DS objevit.