„Nevím, kdy jsem naposledy dostal tolik desítek za sezonu…," komentoval sobotní výsledek David servisu útočník Lukáše Sumerauer. Českobudějovičtí hokejisté podlehli Nymburku 2:10 (0:2, 1:5, 1:3) a doma to byl první takový debakl. Pohříchu ve chvíli, kdy ani Písek nebodoval, a tak šance na postup do play off ještě mohla žít… "Nemůžeme to nechávat na poslední tři nebo pět zápasů, to už bylo vabank. Měli jsme začít dřív," konstatoval Sumerauer.

Po sobotě je jasné, že kromě Tábora si zahraje play off také osmý Písek, třebaže v tomto kole rovněž podlehl vysokým rozdílem.

Více čtěte o zápasu IHC Písek ZDE:

Hosté poslední vzájemný duel v Pouzar aréně prohráli 3:5, ale tentokrát bylo všechno jinak. Ve 3. min. vstřelili hokejisté Nymburka rychlý gól, a tím určili ráz utkání, v němž jasně dominovali.

Naděje svitla domácím v polovině zápasu, kdy Bílek pěknou střelou z pravé strany snížil na 1:4. Více o situaci se střelcem gólu ZDE: Neudělat ostudu jako s Nymburkem, přeje si David Bílek na závěr sezony

Hned nato si Bárta aktivitou u mantinelu vykoledoval faul a David servis dostal výhodu přesilové hry. Jenže nezachytil rychlý protiútok a ve vlastní přesilovce inkasoval z hole Smejkala, jenž si vyměnil puk s Bičištěm a překonal Spáčila!Gól poslal David servis do kolen a do konce druhé části inkasoval ještě dvakrát… Na osmý gól Jana Smejkala odpověděl pohotovou trefou Bárta, kterého našel Sumerauer přihrávkou mezi kruhy – 2:8. Když Smejkal zpečetil hattrick, visela už desítka ve vzduchu.

Při střele Stehlíka ještě Spáčila zachránila tyč, v čase 59:18 ale hosté využili přesilovku a na úplném konci, kdy přišel Hanzal o registračku, si domácí bek Cikán ve třech dokonce vyzkoušel pozici centra na buly.

Konec sezony bude pro trápícího se nováčka II. ligy vysvobozením.

Branky: Bílek, Bárta – Smejkal 3, Stehlík 2, Bičiště, Ječný, Rittig, Eis, Knesl.