Začíná to být pořádná hra s ohněm. Po vítězné sérii přišel ze strany Jihočechů v play out naprostý propad. Výkony v obou domácích duelech s Mostem a Ústím nad Labem označil i sám trenér Petr Rosol za šílené a jeho svěřenci ho  nepotěšili ani v Šumperku, kde inkasovali osmičku a na barážovou třináctou příčku už mají pouhé dva body náskok. „Je to špatné. Tabulka  play out se takhle neskutečně vyrovnala," dobře si Rosol uvědomuje.

V Šumperku hosté bez kapitána Kotalíka naprosto propadli v úvodu zápasu. Ve 12. minutě byl stav 4:0 a Jihočeši se mohli vypravit na cestu zpět domů. „Počítali jsme s domácím nástupem. Hráče jsme upozorňovali, že soupeř bude hodně aktivní. Jenže domácím tam spadlo vše, na co sáhli," bědoval Rosol.

Samotný začátek utkání byl pro celý jeho vývoj naprosto klíčový. S tím souhlasil i trenér vítězů Radek Kučera. „Zápas rozhodla první třetina, kde nám do branky spadlo prakticky vše, co tam spadnout mohlo," přikyvoval.

Hned v úvodu druhého dějství přidal šumperský Haas pátou branku, čímž prakticky uťal veškerou snahou Motoru o zvrat v utkání. „Doufal jsem, že snížíme na začátku druhé třetiny. Dáme nějaké góly a vrátíme se do zápasu. Jenže domácí dali pátou branku a to už bylo hodně špatné," posteskl si.

Tím bylo skutečně po zápase. Rozjetí domácí nastříleli ještě další tři branky, dvakrát se nakonec trefili i hosté. Do střelecké listiny se zapsali obránci Platil a Růžička. „Byli jsme důraznější a kvalitně jsme bránili střední pásmo.  Kluci byli důrazní v koncovce. Odražené puky, které do branky Budějovic padaly, byly hodně důležité," pochvaloval si šumperský kouč.

Branky a nahrávky: 6. Žálčík (Sedlák), 10. Dudáš (Moskal, Staněk), 11. Žálčík (Popelka), 12. Žálčík, 21. Haas (Holík, Starý), 28. Půhoný (Starý, Gewiese), 35. Žálčík (Novotný, Gewiese), 39. Staněk (Plášek, Dudáš) – 37. Platil (Kuchejda, D. Růžička), 50. D. Růžička (Šachl, Ondřej).
Vyloučení: 5:7, využití: 3:0. Rozhodčí: Mrkva – Barteček, Vengřín. Diváci: 758.
ČEZ Motor: Halmoši (11. Kůdela) – J. Novák, Chmelíř, Kasík, Vráblík, D. Růžička, Platil, Kotaška, Prokop – Melka, Pajič, Dan. Boháč – Skuhravý, Rob, R. Pšurný – Kuchejda, Šachl, Ondřej – Vaniš, Přibyl, Ferebauer. Trenéři Rosol a Bělohlav.