První tým tabulky Kladno jste před vyprodanou halou nakonec porazili hodně přesvědčivě. Měl jste z utkání jenom pozitivní dojmy?
Dojmy určitě byly pozitivní. Kladno jsme porazili potřetí v sezoně, což je pro naši psychiku určitě dobře. Porážet první tým tabulky, to se vždycky počítá. Nějaké chybičky tam samozřejmě byly, ale hráli jsme daleko lépe než ve dvou zápasech předtím. Byla tam od nás obětavost a srdíčko. Dařilo se nám také využívat přesilovky, které nám pomohly ke konečnému vítězství. Hráči Kladna průběh zápasu neunášeli a faulovali, což byla voda na náš mlýn.

Měl už podle vás zápas nádech blížícího se play off?
Stoprocentně. Už jenom atmosférou. Opět přišel plný dům, za což fanouškům moc děkujeme. Před vyprodaným stadionem se hraje úplně jinak, než když někde chodí pár lidí. Utkání rozhodně mělo nádech play off.

Kvůli velké marodce jste byli nuceni hrát jen na tři útoky. Dostali jste se tak lépe do tempa, nebo to bylo spíše fyzicky až moc náročné?
Mně se na tři útoky hraje lépe. Loni jsme na tři formace odehráli prakticky celou sezonu. Člověk se dostane lépe do tempa. Těžko říct, jestli je možné zvládnout tak celou sezonu. Pár zápasů to určitě jde. Ale celá sezona, to už je s otazníkem.

Poslední dobou jste nastupoval ve formaci s vašimi nejproduktivnějšími hráči Tomášem Nouzou a Josefem Strakou. Trenéři vás však před pondělním utkáním v Mostu rozhodili. Zamrzelo vás, že už s nimi nehrajete?
Spíše, než že by to zamrzelo, to k tomu spělo. Nevedlo se nám tolik v koncovce a nebylo to celkově ono. Nějaký impuls to chtělo, proto nás trenéři rozdělili.

Stále máte velké rozdíly ve výkonech doma a venku. Při domácích zápasech máte samozřejmě v zádech skvělé fanoušky. Dělají jenom oni ten rozdíl ve vaší hře?
Opravdu nevím. Možná je to koncentrovaností. Když člověk nastoupí u nás před plný barák, tak se skoro nemusí ani rozcvičovat. Ale je to takové omílání pořád dokola. Prostě teď jedeme ven a musíme tam předvést takový výkon jako doma. V play off by nás to mohlo stát celou sezonu.

Na marodce máte stále kolem deseti hráčů. Je to velký problém?
Problém to je. Důležité je, že do play off by většina kluků měla být v pořádku. To je dobře, protože čím víc lidí je nachystaných, tím je to pro tým lepší.

Do konce základní části soutěže zbývají už jen dvě kola a karty jsou celkem jasně rozdány. Na třetí Jihlavu máte náskok pěti bodů. Je pro vás druhé místo pro play off hodně důležité?
Druhé místo pro nás je důležité a chceme ho udržet. Věřím, že to určitě zvládneme.

Stačí vám k němu bod z utkání v Jihlavě. Budete k tomu takhle i malinko přistupovat?
Teoreticky nám bod stačí, ale my do Jihlavy jedeme pro vítězství.

Očekáváte podobný duel, jaký jste s Duklou sehráli naposledy doma? Tehdy to byla opravdu pořádná řežba.
To, co u nás naposledy Jihlavští předváděli, byl úplně vrchol. Náboj bude mít utkání stoprocentně stejný. Chystá se hodně fanoušků od nás a bude to už zase jako play off. Moc se na zápas těšíme.

Vyhovuje vám více herní styl Kladna nebo právě Jihlavy?
Jihlava to mydlí daleko více než Kladno. Všechny souboje s ní hodně bolí. Kladno hraje rozhodně techničtější hokej, protože na to má typy hráčů. Jihlava se drží nahoře celou sezonu právě díky tvrdé hře a jednoduchosti.

Kromě hokeje studujete vysokou školu. Který obor a máte za sebou zdárně zkouškové období?
Studuji Vysokou školu regionálních a evropských studií tady v Českých Budějovicích, obor bezpečnostně právní činnost. Zkouškové období jsem úspěšně zvládl a teď v pondělí nám začíná letní semestr.

Je těžké skloubit vrcholový sport a vysokoškolské studium?
Náročné to bylo hlavně v období, kdy se hrálo skoro ob den a člověk si potřebuje také odpočinout. Musel jsem se k tomu ale také učit. Dával jsem si denní úkoly, kolik toho vždy musím zvládnout, a nakonec se mi to podařilo.