Při pohledu z tribuny jako by vystřelený kotouč dopadl na hranu a podivným odrazem překvapil Brože v jihlavské brance. Omyl. „Jan Radoš puk tečoval," potvrdil dorostenec v sestavě juniorů Motoru Jakub Káník.

Jihočeši po boji Jihlavu udolali a brali bod navíc. Jakub Káník přidal ke gólu tři asistence. „Ve druhé třetině jsme hodně polevili. Ve třetí třetině jsme zase tlačili a bylo naší chybou, že jsme neuhlídali volného hráče před bránou,“ hodnotil utkání Káník, podle jehož slov Motor chtěl doma ze dvou zápasů vytěžit body tři. „Ale teď před play off je každý bod dobrý, takže i ty dva bereme,“ ujistil mladík.

Jakub Káník nastupuje s košíkem na obličeji, „Od začátku suché přípravy trénuji s juniorkou, takže se dá říct, že to je můj tým. Ale kdykoli je potřeba, tak mohu nastoupit s kluky za starší dorost,“ vysvětluje mladík.

Otázku, zda by pro Jihočechy bylo lepší začít čtvrtfinále doma, či venku, forvard neřeší: „Záleží na soupeři, jak se nám to povede, jaká bude forma… Chceme skončit co nejvýše,“ uvedl pro Deník Káník.