Fotbalisté Dřítně v příštím kole I.A pojedou k derby do Olešníka s nulou na kontě.

ŠEVĚTÍN – OLEŠNÍK 6:1. Miroslav Mičan, trenér Ševětína: „Na začátku můj kolega, kamarád a bývalý spoluhráč Radek Šíma přijel loupit do Ševětína, ale samozřejmě se mu to nepodařilo. Klíčové bylo, že ve 30. min. Zbyněk Rys za stavu 1:1 poslal penaltu vedle, za tři minuty  byl hostům po druhé žluté kartě vyloučen Hanousek, a tím pádem došlo k velkému oslabení hostů z Olešníka. Do šatny se šlo za stavu 4:1 a zápas byl víceméně rozhodnut, takže se dohrávalo v poklidném tempu."

Radek Šíma, trenér Olešníka: „Už v 8. min. jsme poprvé inkasovali po nedorozumění obrany s brankářem. Zbyněk Rys po nahrávce od Reindla vyrovnal. Dá se říct, že jedna minuta rozhodla.  Zbyněk Rys neproměnil penaltu, hned z protiútoku domácí ze sporné ofsajdové situace dali na 2:1 a za protesty byl vyloučen Míra Hanousek. Ševětín dokázal v závěru poločasu využít naše oslabení ke vstřelení dvou branek. Ve druhém poločase jsme nedokázali domácí zastavit a ti nám uštědřili nepříjemný debakl. Po mytí hlav nás v sobotu čeká doma derby s Dřítní!"

DŘÍTEŇ – TÝN 1:2. Tomáš Slepička, hrající asistent Dřítně: „Týn byl lepší.  V první půli dvakrát nastřelil břevno, hrál v pohybu a měl jasně navrch. My byli statičtí, přesto jsme půli přečkali bez gólu. Do druhého poločasu jsme vstoupili o trochu lépe a navrátilec Landa nás poslal do vedení. Nasazení bylo dobré, bojovnost týmu nelze upřít. V 70. min. Týn vyrovnal a vodou na jeho mlýn bylo vyloučení našeho hráče, po němž jsme doma jako obvykle dohrávali v deseti… O dva body nás připravila chyba brankáře, kterému v 90. min. vypadl míč z rukou, a hráč Týna dorážel do prázdné brány. Bojujeme, s naší hrou je to horší, už potřebujeme někde zabodovat."

Vladimír Švec, trenér Týna: „Budu se opakovat – ta naše koncovka! Zápas jsme začali dobře, do 20. min. jsme měli vést 3:0 a mohli být v klidu. Jenže Dřítni se z ojedinělého protiútoku podařilo vstřelit vedoucí gól a museli jsme dotahovat. Kluci po obdržené brance ještě přidali a výsledek otočili. Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě, protože jsme domácí celý zápas přehrávali. Jsem rád, že jsme konečně dali gól a teď to snad přijde – věřím, že se dostaneme v tabulce výš, hrát dole by mě nebavilo!  Mít střelce, jsme někde jinde…"

D. VODA – N. BYSTŘICE 3:2. Zdeněk Frolík, předseda D. Vody: „Tři body se nerodily lehce. Nová Bystřice zlobila, my kazili spoustu  přihrávek. V zápase jsme vždy vedli: 1:0, 2:0, 2:1, 3:1. Soupeř korigoval až v nastaveném čase, kdy byl skoro konec. Takže výsledek bereme, ale hra ještě není dobrá: na míči nám chybí trpělivost, navíc stále optimalizujeme sestavu, s níž se hodně hýbe."

SLAVIA ČB – KAPLICE 1:1. Jan Prener, trenér Slavie: „Přivítali jsme vedoucí tým a jednoho z aspirantů na postup. Takže jsme věděli, že to nebude vůbec jednoduchý zápas. To se potvrdilo už v první půli, kdy jsme měli minimum šancí, ale jinak byla vcelku vyrovnaná, a to i na šance (2:2). Do druhé půle jsme nevstoupili vůbec dobře, brzy jsme obdrželi gól a dostali se pod tlak, kdy jsme se horko těžko bránili. Naštěstí během osmi minut se nám podařilo vyrovnat. Posledních dvacet minut jsme po zbytečném faulu Holického dohrávali v deseti a kaplický tlak se štěstím přečkali. Tentokrát jsme  byli rádi, že soupeř neměl lepší střeleckou mušku. Kluky chválím za bojovný, zodpovědný přístup. Remíza s Kaplicí se cení."

LOKO ČB – BAVOROVICE 2:0. Jan Koutský, trenér Lokomotivy: „Po nepovedeném utkání v Hrdějovicích jsme domácí zápas zvládli jak herně, tak výsledkově. Naše hra byla diametrálně jiná, nedělali jsme chyby. Z hlediska taktiky jsme se dobře připravili – věděli jsme, že máme šanci uspět, když eliminujeme útočnou sílu Bavorovic, a to se do puntíku vyplnilo. Myslím, že jsme zaslouženě urvali tři body. Opravdu jsem byl spokojen s týmovým výkonem mužstva."

Karel Franěk, trenér Bavorovic: „Jednou to muselo přijít. Prohráli jsme po třinácti zápasech, v nichž jsme jednou remizovali, jinak pouze vítězili. V prvním poločase jsme nevyužili dvě vyložené šance. Soupeř bojoval, bránil v devíti, držel nerozhodný stav. Po druhé žluté kartě se nechal vyloučit Babka, takže jsme šli psychicky dolů, navíc jsme si po rohu dali polovlastní gól. Vrhli jsme síly do útoku, snažili se výsledek otočit, ale domácí dali druhou branku a bylo po zápase…"

TRH. SVINY – HRDĚJOVICE 1:2. René Janoušek, trenér Trh. Svinů: „Odehráli jsme docela dobré utkání. Bohužel body nás stály dva momenty, které jsem za svůj fotbalový život nezažil: v první půli Lukáš Lenk a ve druhé Honza Gažák netrefili prázdnou, zdůrazňuji prázdnou bránu! Do konce zbývalo deset minut, čtyři minuty nato jsme inkasovali, takže jsme opět vyšli naprázdno. V tabulce máme jen tři body kvůli tomu, že spalujeme nespočet šancí. Je to velká škoda – místo, abychom byli za výkon na hřišti odměněni body, prohráváme zápasy o gól."

Jaroslav Čížek, asistent Hrdějovic: „Domácí na nás v první dvacetiminutovce vlétli, vynutili si tlak a v 16. min. dali Řežábem vedoucí gól. Srovnali jsme krok a před koncem poločasu i vyrovnali skóre. Ve druhé půli jsme měli optickou převahu, ale také štěstí, když domácí zahodili stoprocentní šanci – jejich hráč minul prázdnou bránu. Na konci se k nám přiklonilo štěstí a po standardní situaci jsme dali vítězný gól, takže jsme si odvezli tři body. Ještě dvacet a budeme zachráněni!"

LIŠOV – ČT. DVORY 0:1. Štefan Farkaš, vedoucí Lišova: „V prvním poločase se hrál vcelku vyrovnaný fotbal. Největší šanci měl Bouchal, po jehož dorážce a teči obránce skončil míč na tyči. Na začátku druhé půle  zůstal volný Havelec a hlavou se trefil do horního rohu branky. Jak se ukázalo, byl to jediný gól zápasu. Po obdržené brance jsme byli aktivnější, ale málo jsme stříleli. Soupeř hrál důrazně a dovedl zápas do vítězného konce. Utkání by slušela remíza, z porážky jsme zklamáni, snad zabodujeme v sobotu ve Velešíně."

Jaroslav Rambousek, trenér Čt. Dvorů: „Vyrovnaný zápas  se šancemi na obou stranách. My dokázali ten jeden gól dát. Opět, už poněkolikáté, se nám povedl vstup do druhé půle – druhé poločasy tradičně zvládáme lépe. Defenziva funguje podle představ, za čtyři kola jsme dostali ze hry jeden gól, což je dobrá vizitka. Kluci v utkání splnili, co jsem po nich chtěl, podali bojovný výkon, ta